Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Ντούγκιν για τον θάνατο της κόρης του- «Ήταν ένα όμορφο, ορθόδοξο κορίτσι -Τη σκότωσαν οι εχθροί της Ρωσίας»

Με μια ανάρτησή του στο κανάλι του στο Telegram, o Αλεξάντρ Ντούγκιν, σχολιάζει τη δολοφονία της κόρης του μέσα σε ένα αυτοκίνητο στα περίχωρα της Μόσχας.

Ο πατέρας της Ντάρια Ντούγκινα, Αλεξάντρ Ντούγκιν, περιέγραψε τον θάνατο της κόρης του ως «τρομοκρατική ενέργεια του ουκρανικού ναζιστικού καθεστώτος» στα πρώτα δημόσια σχόλιά του μετά τη δολοφονία της το βράδυ του Σαββάτου.

Σε δήλωσή του στο Telegram, ο υπερεθνικιστής Ρώσος ιδεολόγος, Ντούγκιν, είπε ότι η κόρη του σκοτώθηκε από έκρηξη «μπροστά στα μάτια του», την ώρα που επέστρεφε από το φεστιβάλ Παράδοσης κοντά στη Μόσχα.

Ντούγκιν: Την σκότωσαν οι εχθροί της Ρωσίας

«Ήταν ένα όμορφο ορθόδοξο κορίτσι, πατριώτισσα, πολεμική ρεπόρτερ, ειδικός στα κεντρικά κανάλια και φιλόσοφος. Οι ομιλίες και τα ρεπορτάζ της ήταν πάντα ουσιώδη, προσγειωμένα και συγκρατημένα. Ποτέ δεν παρακίνησε για βία και πόλεμο. Ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι στην αρχή του ταξιδιού της. Οι εχθροί της Ρωσίας την σκότωσαν κρυφά».

Πούτιν: «Κατάπτυστο έγκλημα η δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα»

Η στιγμή που ο Αλεξάντρ Ντούγκιν αντικρίζει νεκρή την κόρη του -Το Κίεβο κατηγορούν οι Ρώσοι, ζητούν αντίποινα

«Οι καρδιές μας λαχταρούν όχι μόνο για εκδίκηση ή αντίποινα… χρειαζόμαστε μόνο τη νίκη μας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Ντούγκιν.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), κατηγόρισε τις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας για τη δολοφονία της Ντούγκινα, ισχυρισμούς τους οποίους ο Guardian δεν έχει καταφέρει να επαληθεύσει.

Η Ουκρανία αρνείται κάθε ανάμειξη στη δολοφονία της κόρης του Ντούγκιν

Από την πλευρά της, η Ουκρανία αρνείται κατηγορηματικά την ανάμειξή της στο συμβάν, με τον σύμβουλο του προέδρου της Ουκρανίας, Μιχαήλο Ποντόλιακ να απαντά σχετικά στο Twitter.

«Η ρωσική προπαγάνδα ζει σε έναν φανταστικό κόσμο: Ως υπεύθυνοι για την ανατίναξη του αυτοκινήτου της προπαγανδίστριας Ντούγκινα θεωρούνται μια Ουκρανή γυναίκα και το 12χρονο παιδί της. Παραδόξως, η «εσθονική βίζα» δεν βρέθηκε στο σημείο. Οι οχιές στις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες ξεκίνησαν μια μάχη μέσα στο ίδιο τους το είδος», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ποντόλιακ.


Πηγή