Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Νύχτα έντασης: Μήνυμα 112 στον Ασπρόπυργο, Ρομά πυρπόλησαν κατάστημα ελαστικών -Πυροβόλησαν πυροσβεστικό όχημα

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση σε Ασπρόπυργο και Άνω Λιόσια, με ομάδες Ρομά να προχωρούν σε καταστροφές, διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ομάδα Ρομά, περίπου στις 9 το βράδυ, διέρρηξε κατάστημα με ελαστικά που βρίσκεται επί της λεωφόρου ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, και στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά.

Όπως έγινε γνωστό, αργά τη νύχτα της Τετάρτης από την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν αυτήν την ώρα 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρεί και η «Αύρα», το όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ., καθώς έξω από την επιχείρηση με τα ελαστικά έχει παραδοθεί στις φλόγες και βαν.

Η αύρα της ΕΛΑΣ επιχειρεί στον Ασπρόπυργο
Η αύρα της ΕΛΑΣ επιχειρεί στον Ασπρόπυργο

Μάλιστα, εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής από το 112 λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών στην ατμόσφαιρα. «Αν βρίσκεστε στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, περιοχή Ασπροπύργου, καταφύγετε σε κλειστό κτίριο τώρα, εκλύονται επικίνδυνοι καπνοί. Κλείστε πόρτες και παράθυρα», αναφέρει το μήνυμα του συστήματος της Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε βίντεο από τον Ασπρόπυργο:

Στην περιοχή έχουν σπεύσει διμοιρίες των ΜΑΤ.

Νέο μπλόκο από Ρομά στην Πατρών-Πύργου -Καίνε λάστιχα και κάδους

Θεοδωρικάκος για 16χρονο Ρομά: Ο ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει μίσος και διχασμό -Επιχειρεί επικίνδυνη ταύτιση με το 2008

Πυροβόλησαν όχημα της Πυροσβεστικής στην περιφερειακή Αιγάλεω

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας δέχθηκε πυρά (σκάγια) και υποχώρησε. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ρομά πυρπόλησαν λεωφορείο στα Άνω Λιόσια

Παράλληλα, πριν από λίγη ώρα, στα Άνω Λιόσια, νεαροί Ρομά πυρπόλησαν ένα αστικό λεωφορείο. Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, στη διασταύρωση της λεωφόρου Φυλής με την οδό Ιουστινιανού, Ρομά έκαψαν ολοσχερώς ένα αστικό λεωφορείο στο οποίο δεν υπήρχαν επιβάτες. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα. Παράλληλα, προξένησαν φθορές σε άλλα δύο λεωφορεία με πέτρες. Στην περιοχή παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις.

Ο ΟΑΣΑ αποφάσισε τα ξημερώματα, την απόσυρση όλων των λεωφορείων από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων, για λόγους ασφαλείας, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια στη Δυτική Αττική και το κάψιμο λεωφορείου στην Λεωφόρο Φυλής.

Επεισόδια από Ρομά έγιναν νωρίτερα στα Μέγαρα και στο Αγρίνιο, ενώ έκαναν και μπλόκο στην Εθνική Πατρών-Πύργου καίγοντας λάστιχα και κάδους.


Πηγή