Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Νύχτα συγκρούσεων από Κρήτη μέχρι Θεσσαλονίκη

Μεγάλης διάρκειας επεισόδια στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο μαίνονταν μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης όταν ομάδες κουκουλοφόρων που βρίσκονταν στο Πολυτεχνείο και συμμετείχαν στην κατάληψη του κτιρίου Γκίνη πραγματοποιούσαν σποραδικές επιθέσεις με ξύλα και βόμβες μολότοφ στα ΜΑΤ.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων πραγματοποιήθηκαν δώδεκα συλλήψεις και δύο προσαγωγές νεαρών που πήραν μέρος στις ταραχές.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στα Εξάρχεια μετά τις οχτώ το βράδυ και ενώ η καθιερωμένη πορεία ολοκληρωνόταν ειρηνικά. Περίπου 100 άτομα που δεν είχαν συμμετείχαν στην διαδήλωση και παρέμεναν στο κτίριο του ΕΜΠ έστησαν οδοφράγματα στις οδούς Στουρνάρη και Τζωρτζ και πραγματοποιούσαν επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Νωρίτερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλίας Ζαγοραίος είχε ανάψει το πράσινο φως για έφοδο και συλλήψεις στο κτίριο του Πολυτεχνίου, σε περίπτωση που οι αστυνομικές αρχές έκριναν ότι ήταν απαραίτητο.

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις, μετά το τέλος των συγκεντρώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Στη Θεσσαλονίκη διαδηλωτές κινήθηκαν από την οδό Εγνατία στους χώρους του ΑΠΘ, στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά των δυνάμεων της αστυνομίας, οι οποίες από την πλευρά τους έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Στα Ιωάννινα, με τραύμα στο μέτωπο μεταφέρθηκε ο αστυνομικός Διευθυντής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, μετά από επίθεση που δέχθηκε από κουκουλοφόρους, έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου το βράδυ της Πέμπτης. Ομάδα ατόμων πέταξε εναντίον του αστυνομικού διευθυντή καδρόνι.

Σε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία και στην Πάτρα, μετά από επεισόδια που προκλήθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας που έγινε για την επέτειο του Πολυτεχνείου και στο Ηράκλειο. Άγνωστοι πέταξαν μπογιές στο δικαστικό μέγαρο της πόλης, ενώ έσπασαν και τζαμαρίες εισόδου καταστημάτων προκαλώντας φθορές στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης και στην Αγίου Μηνά.

Επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία, πετροπόλεμος, βόμβες μολότοφ και πολλές ζημιές σημειώθηκαν  και στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στον Βόλο.

zlw9b1hm epieoasodaman1 epieoasodaman2 epieoasodaman3 epieoasodaman4 epieoasodaman5 epieoasodaman6 epieoasodaman7 epieoasodaman8 epieoasodaman9 epieoasodaman10 epieoasodaman15 epieoasodaman14 epieoasodaman13 epieoasodaman12 epieoasodaman11

 


Πηγή