Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ξανά σε δίκη ο μητροπολίτης Αμβρόσιος

Εκ νέου θα δικαστεί ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, μετά την έφεση που άσκησε κατά της αθωωτικής απόφασης, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η συνήγορος πολιτικής αγωγής, Κλειώ Παπαπαντολέων «έφεση κατά της απόφασης άσκησε και ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών, για το αδίκημα της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του Αμβροσίου, Γιώργος Μπέσκος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «η έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης ασκήθηκε έπειτα από αίτηση που κατέθεσαν οι εγκαλούντες, βάσει των όσων προβλέπονται από τη δικονομία». Η υπόθεση θα συζητηθεί εκ νέου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου και αναμένεται ο προσδιορισμός της δικασίμου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γιώργος Μπέσκος «η έφεση κατατέθηκε στην Εισαγγελία Αιγίου και όχι στην Εισαγγελία Εφετών Πατρών, διότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στον πρώτο βαθμό, την απαλλαγή του μητροπολίτη από τις κατηγορίες είχε προτείνει η αντεισαγγελέας που βρισκόταν στην έδρα».

Ακόμη ο Γιώργος Μπέσκος είπε ότι «μου έκανε άσχημη εντύπωση ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων άφησε ασχολίαστο αυτό που είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ότι δηλαδή τον ξένισε η αθωωτική απόφαση».

Από την πλευρά της, η συνήγορος πολιτικής αγωγής, Κλειώ Παπαπαντολέων ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «αυτό που κάναμε ήταν να ζητήσουμε από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου να ασκήσει την έφεση, αφού έχει τη δικονομική δυνατότητα να την κάνει». «Στην αίτησή μας» συνέχισε η Κλειώ Παπαπαντολέων «εκθέσαμε τους πραγματικούς και νομικούς λόγους για τους οποίους θεωρήσαμε ότι η αθωωτική απόφαση είναι νομικά εσφαλμένη και ως προς την εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών και ως προς την ερμηνεία και εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου».

Όπως πρόσθεσε «είναι προφανής η ικανοποίηση μας και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι ο δικαστικός μηχανισμός έχει αντανακλαστικά απέναντι σε αυτή την απόφαση, που κατά την κρίση μας ήταν νομικά εσφαλμένη».

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο μητροπολίτης κατηγορείτο για παράβαση μίας σειράς άρθρων του ποινικού κώδικα, έπειτα από ανάρτηση που είχε κάνει στο προσωπικό του ιστολόγιο, με την οποία είχε καταφερθεί εναντίον των ομοφυλοφίλων.

localStorage.clear();


Πηγή