Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Ξεκίνησε πρόγραμμα σαρωτικών ελέγχων κορονοϊού σε όλη την Ελλάδα

Ξεκίνησε πρόγραμμα σαρωτικών ελέγχων κορονοϊού σε όλη την Ελλάδα – Newsbeast


Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι σε όλη την επικράτεια για την εφαρμογή των μέτρων στην επαναλειτουργία των επιχειρήσεων στην εποχή του κορονοϊού.

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με την Αστυνομία και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ξεκίνησε ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο να υπάρχουν έλεγχοι για να μην υπάρξει εξάπλωση του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή, 05.06.2020, μικτά κλιμάκια ελέγχου από Επιθεωρητές- Ελεγκτές και Αστυνομικούς διενήργησαν, κατά τις βραδινές ώρες, ελέγχους ορθής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, σε ΚΥΕ που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Αθηναίων, το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δήμο Πατρέων. Συνολικά ελέγχθηκαν περισσότερες από 55 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ για παραβάσεις όπως η μη χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό.

Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, στο σύνολο της επικράτειας, σε συνεργασία και με τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και του Σ.ΕΠ.Ε.


Πηγή