Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Οδοιπορικό του iefimerida.gr στην Αθήνα μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» -Από την Αττική Οδό μέχρι το Παγκράτι [εικόνες] | ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έφερε ασυνήθιστα για την Αθήνα φαινόμενα. Ο όγκος χιονιού προκάλεσε πολλά προβλήματα στην πρωτεύουσα και τα προάστιά της.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν μεγάλη ταλαιπωρία στους οδηγούς, με αποκορύφωμα ό,τι συνέβη στην Αττική Οδό. Ωστόσο, δεν ήταν η μόνη περιοχή στο λεκανοπέδιο που παρατηρήθηκαν προβλήματα, καθώς το χιόνι έχει σκεπάσει σχεδόν τα πάντα.

Εκτός από τον χιονιά, επικρατεί και τσουχτερό κρύο, το οποίο έχει προκαλέσει παγετό, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε… παγοδρόμια. Αν και βγήκε ήλιος, ο όγκος του πάγου στους δρόμους δεν μπορούσε να λιώσει εύκολα.

Σε Μεσογείων και Κατεχάκη, όπως και σε άλλους κεντρικούς δρόμους, πολλά αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν -ακόμη και στη μέση του δρόμου-, καθώς τα εγκατέλειψαν οι οδηγοί τους, προκειμένου να μην περάσουν σε αυτά τη νύχτα.

Μέσα μαζικής μεταφοράς υπήρχαν ελάχιστα σήμερα (25/1) και έτσι κάποια οχήματα παραμένουν εκεί που τα άφησαν αναγκαστικά οι οδηγοί τους, μέχρι και τώρα, αρκετές ώρες αργότερα.

Το θετικό είναι πως αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Κατεχάκη και στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου, στην Ηλιούπολη, που παρέμεναν κλειστές λόγω της χιονόπτωσης. Και ο Καρέας είναι προσβάσιμος για τους οδηγούς, ωστόσο απαιτείται προσοχή στους παράπλευρους δρόμους.

Τo iefimerida.gr πραγματοποίησε ένα οδοιπορικό στην Αθήνα μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς», καταγράφοντας πώς είναι η διαδρομή από την Αττική Οδό μέχρι το Παγκράτι.

Οι φωτογραφίες είναι από Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Πεντέλης (προς Δουκίσσης Πλακεντίας), Μεσογείων και Καισαριανή.

Ενδεικτικές για τον όγκο της χιονόπτωσης είναι οι φωτογραφίες από τους κάθετους δρόμους στους κεντρικούς, οι οποίοι είναι πολύ δύσκολοι όχι μόνο στο να οδηγήσει κανείς σε αυτούς, αλλά ακόμη και να τους περπατήσει.

Δείτε τις φωτογραφίες του iefimerida.gr:


Πηγή