Παρασκευή , 3 Μάιος 2024

Οικονομία-Παρακολουθήσεις-Qatargate: Το τρίπτυχο του Τσίπρα στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό

«Σφυροκόπημα» της κυβέρνησης ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας στην σημερινή συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή στο τρίπτυχο «υποκλοπές-υποθέσεις Καϊλή και Σπυράκη-οικονομία».

Μετά τις νέες αποκαλύψεις που έγιναν όπως λένε από την Κουμουνδούρου, επικαλούμενοι το ρεπορτάζ του Euractiv και την επιβεβαίωση άλλων δυο παρακολουθήσεων μετά από αίτημα της ΑΔΑΕ στην Cosmote, αλλά και την παρέμβαση σύμφωνα με το δημοσίευμα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να μπλοκάρει τη διαδικασία, στο κάδρο μπαίνει πλέον και η δικαιοσύνη και ο Ισίδωρος Ντογιάκος τον οποίο είχε επισκεφθεί πριν από λίγες μέρες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι δεδομένο πως ο Αλέξης Τσίπρας θα κατηγορήσει τον ίδιο τον πρωθυπουργό για προσπάθεια συγκάλυψης, ενώ θα σημειώσει πως η ΑΔΑΕ κάνει την δουλειά της, ενώ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εμφανίζεται να παρεμποδίζει την έρευνα. Θα εκφράσει την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη ωστόσο θα αφήσει αιχμές μετά τα όσα έγιναν την Πέμπτη στην επίσκεψη της ΑΔΑΕ στην Cosmote.

Είναι κάτι άλλωστε που ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ επιτακτικά το τελευταίο διάστημα να γίνει έρευνα στους παρόχους των τηλεπικοινωνιών που είναι υποχρεωμένοι να κρατούν για δύο χρόνια τα αρχεία τους.

Τσίπρας στη γραμμή Ανδρουλάκη: Η Καϊλή στήριζε σταθερά την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Παρακολουθήσεις: «Η αλήθεια θα λάμψει», λέει η κυβέρνηση για το δημοσίευμα του Euractiv

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει στα ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό, αν εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε για τις παρακολουθήσεις πολιτικών του αντιπάλων, υπουργών ακόμη και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ποιοι ήταν οι λόγοι «εθνικής ασφάλειας» που το επέβαλλαν.

Στην ατζέντα Τσίπρα οι υποθέσεις Καϊλή -Σπυράκη

Όσον αφορά τις υποθέσεις Καϊλή και Σπυράκη, θα επιμείνει στα όσα είπε για εξαγωγή διαφθοράς και για δικαιοσύνη στο εξωτερικό που μας βάζει τα γυαλιά και θα κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εκείνος είναι πραγματικά που δυσφημεί τη χώρα εκτός συνόρων, με την πρωτοφανή υπόθεση των υποκλοπών. Παράλληλα θα στηρίξει εκ νέου τον ισχυρισμό του Νίκου Ανδρουλάκη ότι η Εύα Καϊλή λειτουργούσε ως Δούρειος Ίππος της ΝΔ ενώ ήταν από τους μεγαλύτερους πολέμιους κάθε προοπτικής για προοδευτική συνεργασία.

Από τα πυρά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λείπει φυσικά η πορεία της οικονομίας. Συγκεκριμένα θα μιλήσει για «διάλυση της μεσαίας τάξης» από την κυβέρνηση και για εξαπάτηση της, ενώ θα εστιάσει στη μη μείωση των φόρων ενώ μαίνεται η ενεργειακή κρίση.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθυνθεί στους βουλευτές της ΝΔ λέγοντας τους πως θα υπερψηφίσουν μια κυβέρνηση διαφθοράς και ότι πλέον είναι και οι ίδιοι συνένοχοι για όσα βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας.


Πηγή