Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Οικονομική στήριξη στην Ελλάδα από τη Δανία για τους ασυνόδευτους ανηλίκους

Οικονομική στήριξη στην Ελλάδα από τη Δανία για τους ασυνόδευτους ανηλίκους

Περίπου 3.000.000 ευρώ θα προσφέρει στην Ελλάδα η Δανία για τη στήριξη των ασυνόδευτων ανηλίκων, μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος και ο υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Δανίας, Rasmus Prehn, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της συμφωνίας, «η απόφαση συνεισφοράς έρχεται έπειτα από την πίεση που ασκήθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μετά την ανακοίνωση της Άγκυρας στις 29 Φεβρουαρίου, ότι τα σύνορα της Τουρκίας προς την Ευρώπη είναι ανοιχτά και την αναγνώριση της δύσκολης ανθρωπιστικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι πρόσφυγες και μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων των περίπου 5.500 ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα».

Το προσφερόμενο ποσό θα διατεθεί για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, έκαστη δυναμικότητας 20-40 παιδιών, μεταξύ 1-6-2020 και 30-11-2021. Σύμφωνα με το σχέδιο, που θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα δημιουργηθούν δομές για έως και 4.000 ασυνόδευτα παιδιά.

Επίσης, στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και ένταξης στην ελληνική κοινωνία, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.


Πηγή