Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

GRRRND Zero: Το βιντεοπρότζεκτ για τις επιφάνειες που εξερευνούν όσοι κάνουν σκέιτμπορντ

Το βιντεοπρότζεκτ «GRRRND Zero» παρουσίασε ο Ζιλιέν Πακάρ (Julien Paccard): Σε επτά ταινίες μικρού μήκους, εξερευνά σημεία με επιφάνειες τις οποίες διατρέχουν όσοι επιδίδονται στο σκέιτμπορντ. Κάθε ταινία είναι αφιερωμένη σε επιφάνεια από συγκεκριμένο υλικό: μωσαϊκό, ξύλο, τούβλο, βράχος, μάρμαρο, τούβλο, μέταλλο και γυαλί.

Το «RRR» στην επωνυμία του πρότζεκτ είναι η απόδοση του ήχου που κάνουν τα ροδάκια της σανίδας πάνω στην επιφάνεια. Ο Πακάρ δεν ενδιαφέρεται να παρουσιάσει βίντεο με τις «καλύτερες» περφόρμανς αυτών που κάνουν σκέιτμπορντ. Αντιθέτως, το υλικό της κάθε επιφάνειας γίνεται πρωταγωνιστής και οδηγεί τον θεατή σε ένα ταξίδι εκτίμησης μιας πλευράς του καθημερινού περιβάλλοντός μας που συνήθως παραβλέπουμε.

Η μουσική επένδυση των ταινιών παίζει σημαντικό ρόλο, συνοδεύοντας κάθε επιφάνεια με ήχους ταιριαστούς στην τονικότητα του εκάστοτε υλικού. Αν και κάθε ταινία είναι αυτόνομη, παίζοντας και τις επτά μαζί προκύπτει ένα «τραγούδι» με επτά διαφορετικά «όργανα». Την έγραψε ο Tommy Budder, ο οποίος εμφανίζεται και ως ένας από τους σκέιτμπορντερ στο βιντεοπρότζεκτ.


Πηγή