Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Οικονόμου για Τσίπρα: Να ζητήσει συγγνώμη για την υπόθεση των 38 μεταναστών

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κάλεσε σήμερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του στην ΔΕΘ που έγιναν προ ολίγων μηνών για τη δήθεν νεκρή Μαρία στον Έβρο.

«Ο κ. Τσίπρας, από το βήμα της ΔΕΘ στις 18 Σεπτεμβρίου 2022, δήλωνε με ύφος κήνσορα: «σε αυτή τη νησίδα διεξήχθη ένα δράμα 38 ατόμων, το οποίο οδήγησε και στο θάνατο ενός κοριτσιού 7 ετών. Θέλετε, λοιπόν, να ζητήσουμε συγγνώμη, για ποιο λόγο»;

Αραγε, σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις της «Καθημερινής της Κυριακής», αισθάνεται μετανιωμένος, που έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό; Αισθάνεται ντροπή, που διέσυρε διεθνώς την Πατρίδα του -δίνοντας μάλιστα όπλα στους εχθρούς της- για να ικανοποιήσει το προσωπικό του μένος εναντίον του Πρωθυπουργού; Αισθάνεται συντριβή, που έσπευσε να υιοθετήσει και να αναπαράγει τα ψέματα όσων σκηνοθέτησαν το περιστατικό με δόλιες προθέσεις;», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας, έστω και τέσσερεις μήνες μετά, επιβάλλεται, συναισθανόμενος το μέγεθος της αδικίας που διέπραξε, να ζητήσει τη συγγνώμη που οφείλει εδώ και καιρό».

Στο δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής» αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει πώς σκηνοθετήθηκε η ιστορία της μικρής Μαρίας και τι έγινε στη νησίδα του Εβρου τον περασμένο Αύγουστο. Από όσα αναφέρει, τις κινήσεις των προσφύγων καθοδηγούσε εξ αποστάσεως ο διακινητής που είχαν πληρώσει, μέσω μιας γυναίκας που βρισκόταν στη νησίδα και διοχέτευε πληροφορίες και εικόνες στα κοινωνικά δίκτυα. Εκείνη, ισχυρίζεται, μετέφερε και την εντολή να σκηνοθετηθεί, ακόμη και με τη χρήση μέικ-απ, ο θάνατος ενός πεντάχρονου κοριτσιού.


Πηγή