Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Οι Αμερικάνοι θα πάρουν μία γεύση από τον βρετανικό βασιλικό γάμο σε μορφή… cupcake

Για όσους θα ήθελαν να πάρουν μια γεύση από τον επικείμενο γάμο του πρίγκιπα Χάρι και την Αμερικανίδας Μέγκαν Μαρκλ, δύο αδελφές στην Ουάσινγκτον είναι έτοιμες να την προσφέρουν σε μορφή cupcake.

Το Georgetown Cupcake που έχει ήδη προσελκύσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης σε εθνική εμβέλεια για τα γκουρμέ γλυκίσματά του, ετοιμάζει πυρετωδώς μια δωδεκάδα κάπκεϊκ ενόψει του βασιλικού γάμου, με λεμόνι και άνθη κουφοξυλιάς, ένα γλυκό που εμπνέεται από τη γαμήλια τούρτα που θα κόψουν ο Χάρι και η Μέγκαν στις 19 Μαΐου μετά το γάμο τους στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Ουίνδσορ.

«Όταν ανακαλύψαμε ότι το άρωμα της γαμήλιας τούρτας του ζεύγους είναι το λεμόνι και άνθη κουφοξυλιάς, ξέραμε ότι πρέπει να ετοιμάσουμε κάτι ιδιαίτερο για να γιορτάσουμε το γεγονός», δήλωσε η Σόφι ΛαΜοντάνι, ιδιοκτήτρια του πολυσύχναστου καταστήματος που διατηρεί με την αδελφή της Κάθριν Μπέρμαν, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πόσο μάλλον όταν οι πελάτες στο κατάστημα της αριστοκρατικής γειτονιάς Τζόρτζταουν στην Ουάσινγκτον επιδοκίμασαν αυτό το κέρασμα μόλις το δοκίμασαν, ένα μίγμα από λεμόνι και κουφοξυλιά που προέρχεται από ευρωπαϊκή κουφοξυλιά.

«Νομίζω ότι το γλύκισμα αυτό μοιάζει στους μελλόνυμφους. Αυτό το μίγμα από λεμόνι και βανίλια που είναι κάπως γλυκόξινο, πιστεύω ότι ταιριάζει με αυτή τη μίξη στην προσωπικότητά τους», δήλωσε η 50χρονη Τζορτζίνα Αργκαμόντε από το Πουέρτο Ρίκο που επισκέφθηκε το ζαχαροπλαστείο, στο πλαίσιο του ταξιδιού της στην Ουάσινγκτον για να δει τα παιδιά της που σπουδάζουν εκεί.

Το 2011, το Georgetown Cupcake παρασκεύασε ειδικά κέικ για τον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον. Αλλά αυτή η ποικιλία είναι χαρακτηριστική του Χάρι και της Μέγκαν, το γλυκό όμορφα στολισμένο, με βρετανική σημαιούλα στην κορυφή του και τα αρχικά του ζεύγους «H & M».

Για την Σόφι ΛαΜοντάνι, που μεγάλωσε στο Τορόντο, ο γάμος του πρίγκιπα είναι προσωπικό θέμα. «Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στον Καναδά. Και ξέρετε, μεγαλώσαμε παρατηρώντας την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Πάντα είχαμε μεγάλο ενδιαφέρον για τη βασιλική οικογένεια από τότε που ήμασταν κοριτσάκια».

Τα cupcakes δεν είναι τα μόνα γλυκίσματα με θέμα τον πριγκιπικό γάμο που πωλούνται. Κομμάτια από γαμήλιες τούρτες βρετανών γαλαζοαίματων, όπως του Κάρολου και της Νταϊάνας, του Ουίλιαμ και της Κέιτ βγαίνουν στο σφυρί τον επόμενο μήνα.

(φωτογραφίες αρχείου)

localStorage.clear();


Πηγή