Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ξυδάκης: Η Εκκλησία έχει ρόλο πνευματικό και όχι ρόλο εθναρχίας

«Η εκκλησία έχει ρόλο πνευματικό, τον ρόλο της εμψύχωσης και της παραμυθίας στους πιστούς, αλλά σε μια Δημοκρατία δεν μπορεί να διεκδικεί ρόλο πολιτικό και ρόλο εθναρχίας» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, για την στάση των ιερέων στο ζήτημα της αναδοχής παιδιών.

Πρόσθεσε δε, ότι η Εκκλησία «δεν μπορεί να υπαγορεύει στις εκλεγμένες πολιτικές ηγεσίες, στα κόμματα και στο κοινοβούλιο τι θα πράξουν. Διακριτοί ρόλοι, λοιπόν, με σεβασμό ο ένας θεσμός για τον άλλο».

Με αφορμή το ίδιο θέμα, ο κ. Ξυδάκης είπε ότι στα μεγάλα κοινωνικά θέματα «οι βουλευτές οφείλουν να είναι μπροστά, πρέπει να ανοίγουν δρόμους, να δείχνουν παράδειγμα ζωής, να αναγνωρίζουν τις κοινωνικές ανάγκες αναλαμβάνοντας ο καθένας τις προσωπικές του ευθύνες» και πρόσθεσε ότι η Αριστερά, «πάντα ψήφιζε τα προοδευτικά νομοσχέδια, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Είναι θέμα πολιτικής ωριμότητας και πολιτικής ευθύνης».

Εξάλλου, όταν του ζητήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με τη μείωση των συντάξεων, και τα «διφορούμενα» -κατά τους δημοσιογράφους- μηνύματα από υπουργούς και στελέχη, είπε: «Υπάρχει μια οδός που υπαγορεύει η διαπραγμάτευση, ζυγίζοντας και τα σήματα που στέλνουν οι δανειστές: μιλάνε για σοβαρότητα, λένε “μη φεύγετε απ’ τις ράγες, να κλείσει το πρόγραμμα, να συζητήσουμε τη ρύθμιση του χρέους μόλις κλείσει”».

«Όλα αυτά προϋποθέτουν πειθαρχία εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, σοβαρότητα, έχοντας στο μεταξύ τηρήσει τους βαρείς όρους που έθεσαν οι δανειστές» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «ο ισχυρός επιβάλλει τους όρους του, αλλά κάποια στιγμή έχεις κι εσύ ορισμένα πλεονεκτήματα και μπορείς να τα αξιοποιήσεις».

localStorage.clear();


Πηγή