Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Οι Αυστραλοί παρέδωσαν 51.000 όπλα στην τρίμηνη «αμνηστία» από την κυβέρνηση

Τουλάχιστον 51.000 παράνομα όπλα, κάποια που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα και μέχρι έναν εκτοξευτή ρουκετών, παρέδωσαν οι Αυστραλοί κατά τη διάρκεια της τρίμηνης «αμνηστίας» που επέτρεπε στους κατόχους τους να τα παραδώσουν χωρίς κυρώσεις.

Πιστεύεται πως τα όπλα αυτά αντιπροσωπεύουν περίπου το 1/5 των καταγεγραμμένων όπλων και συνελέγησαν κατά τη διάρκεια της δεύτερης «αμνηστίας» στην Αυστραλία μετά το χειρότερο μακελειό στη χώρα, όταν ένοπλος σκότωσε 35 ανθρώπους στην Τασμανία το 1996.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας απαγόρευσε όλα τα ημιαυτόματα τουφέκια και όλα τα ημιαυτόματα πιστόλια την ίδια χρονιά και εφάρμοσε αυστηρότερους ελέγχους για την οπλοκατοχή.

Τα όπλα που παραδόθηκαν θα καταστραφούν και όσοι τα κράτησαν θα αντιμετωπίσουν ποινές φυλάκισης. Η κυβέρνηση της χώρας πιέζει και για αυστηρότερες ποινές στους λαθρεμπόρους όπλων.

«Κάθε ένα από αυτά τα 51.000 όπλα θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποιο έγκλημα με θύματα Αυστραλούς, τώρα πια δεν μπορούν» δήλωσε ο πρωθυπουργός Μάλκομ Τέρνμπουλ.

localStorage.clear();


Πηγή