Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

«Οι δήμαρχοι δεν αποτελούν τους εργοδότες των εκπαιδευτικών»

Για «εκστρατεία διαπόμπευσης» της δασκάλας που ενώ αρχικά αποδέχτηκε την θέση στο Δημοτικό Σχολείο Γαύδου, τελικά παραιτήθηκε, κάνει λόγο η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Μάλιστα στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι Σεραφείμ Ρίζος και Αχιλλέας Ζορμπάς ασκείται σκληρή επίθεση κατά της Δημάρχου Γαύδου Ευαγγελίας Καλλίνικου, η οποία είχε εκφράσει την διαμαρτυρία και την αγωνία των κατοίκων του νησιού για το τι μέλλει γενέσθαι για τους τρεις μαθητές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η παραίτηση της δασκάλας στο Δημοτικό Σχολείο Γαύδου είναι δείγμα  της απελπιστικής κατάστασης που οδηγεί τους εκπαιδευτικούς το καθεστώς της “αναπλήρωσης” και της έλλειψης μόνιμων διορισμών. Η προσπάθεια διαπόμπευσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε μερίδα των ΜΜΕ της εκπαιδευτικού αποτελεί την πιο ανέντιμη υποστήριξη του συστήματος εργασιακής ομηρίας και ταλαιπωρίας των εκπαιδευτικών που γίνονται κάθε χρόνο εσωτερικοί μετανάστες, εγκαταλείποντας  τις οικογένειές τους, για να δουλέψουν στην άλλη άκρη της χώρας. Βάλλονται άνθρωποι που δουλεύουν με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες πολλών σχολείων, με ελάχιστους μισθούς, χωρίς άδειες, χωρίς δικαίωμα να αρρωστήσουν, χωρίς δικαίωμα να γεννήσουν και να μεγαλώσουν τα βρέφη τους με ασφάλεια. Αυτοί που σε πολλές περιοχές, όπως και η δική μας, αντιμετωπίζουν το ανοιχτά εχθρικό και αφιλόξενο τοπίο, που έχουν επιβάλλει οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς στην εύρεση κατοικίας.

Σκοπός των επιθέσεων ενάντια στην εκπαιδευτικό είναι να αντιστραφεί το κύμα συμπάθειας προς τους αναπληρωτές. Στόχος τους είναι να καμφθεί η κατανόηση της αναγκαιότητας και η μαζική υποστήριξη που αρχίζει να απολαμβάνει το αίτημα για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Θλιβερή πρωτιά σε αυτή την εκστρατεία διαπόμπευσης της δασκάλας είχε η δήμαρχος Γαύδου. Το ότι είναι δήμαρχος ενός ακριτικού νησιού δεν της δίνει καμία τέτοια δικαιοδοσία. Σε καμία περίπτωση οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να παίρνουμε την άδεια καμίας/κανενός δημάρχου, για να παραιτηθούμε. Ευτυχώς η αποδοχή μιας θέσης εργασίας ή της παραίτησής μας από αυτή, αποτελεί ακόμη δικαίωμά μας. Ενημερώνουμε τη δήμαρχο Γαύδου ότι οι δήμαρχοι δεν αποτελούν τους εργοδότες των εκπαιδευτικών παρόλο που οι νεοφιλελεύθερες στρατηγικές το επιθυμούν διακαώς και το επιδιώκουν ώστε να πάψει η κρατική  χρηματοδότηση της εκπαίδευσης. Ας μη βιάζεται να προβάρει ανάλογα κουστούμια.

Θεωρούμε απόλυτη κατάντια το γεγονός όσοι πολιτεύονται και διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών μας να το πράττουν με όρους ηλεκτρονικής ανθρωποφαγίας και μάλιστα απέναντι σε ανθρώπους που η επιλογή της ανεργίας αποτέλεσε λύση απελπισίας, προς όφελος των παιδιών τους.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε ότι ο μοναδικός τρόπος για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα των ακριτικών σχολείων και όχι μόνο, είναι οι μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί για το οποίο αγωνιζόμαστε εδώ και χρόνια. Σε αυτό τον αγώνα θα θέλαμε να έχουμε συμπαραστάτη και το Δήμο Γαύδου και όχι απέναντί μας.

Ζητούμε από τη δήμαρχο Γαύδου να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη από την εκπαιδευτικό.

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ΤΩΡΑ

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος   Σεραφείμ Ρίζος
Ο  Ειδικός Γραμματέας Ζορμπάς Αχιλλέας».

localStorage.clear();


Πηγή