Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Οι επιχειρήσεις που «τρέχουν» τη Black Friday στην Ελλάδα με εκπτώσεις 80%

Οι εικόνες με ουρές εκατοντάδων ανθρώπων που θέλουν να επωφεληθούν από τις μεγάλες εκπτώσεις που μπορεί να φτάνουν ακόμη και το 80% κάνουν τον γύρο του κόσμου κάθε χρόνο τη Black Friday.

Μέχρι και πέρσι οι Έλληνες απλά άκουγαν για την Black Friday, ωστόσο σήμερα, 25 Noεμβρίου, το εμπόριο θα περάσει τη δική του «Μαύρη Παρασκευή».

Ήδη πολλά γνωστά πολυκαταστήματα και μαγαζιά έχουν ήδη ανακοινώσει μεγάλες προσφορές για μία και μόνο μέρα.

Η πρώτη αλυσίδα που μπήκε φέτος στο χορό της Black Friday ήταν τα Public, τα οποία στην ιστοσελίδα τους μετρούν αντίστροφα.

Μέσα στις εκπτώσεις ξεχωρίζει η προσφορά για κονσόλα Xbox One (1 TB) από 439 ευρώ, στα 199 ευρώ… Αυτή η προσφορά για το Xbox One είναι μοναδική στον κόσμο.

Η GAP με μια φωτογραφία στο Facebook προανήγγειλε εκπτώσεις στα καταστήματά της, ενώ το Mc Arthur Glen θα ανοίξει τις πόρτες του για το καταναλωτικό κοινό στις οκτώ το πρωί με εκπτώσεις που θα φτάνουν το 70%.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας που ετοιμάζονται για τη Black Friday

Επίσης το River West, το Athens Metro mall και το εκπτωτικό πολυκατάστημα Factory Outlet συμμετέχουν στη Black Friday, ενώ η δανέζικη αλυσίδα με είδη σπιτιού Jysk θα έχει προσφορές 75%.

Στον εορτασμό συμμετέχουν τα καταστήματα Prince Oliver, αλλά και τα καταστήματα Media Markt που ενημέρωσαν τους πελάτες τους πως θα συμμετέχουν στη Μαύρη Παρασκευή προετοιμάζοντας το κοινό για «τιμές που τα βάφουν… μαύρα».

«Black Friday is coming… να είσαι σε φόρμα» γράφει το Πλαίσιο στη σελίδα του που ετοιμάζεται κι αυτό για τη μεγάλη μέρα των καταναλωτών.

Στις εκπτωτικές ενέργειες συμμετέχουν τα καταστήματα επίπλων «Εντός» με έκπτωση 60%.

Ακόμη συμμετέχουν τα Folli Follie και πολλά ακόμη καταστήματα, είτε πρόκειται για αλυσίδες, είτε για μεμονωμένα εμπορικά.

Η Black Friday είναι μια αμερικάνικη ιδέα και είναι πάντα την επόμενη μέρα από την «Ημέρα των Ευχαριστιών».  Η ονομασία προέρχεται από τη Φιλαδέλφεια, και ο όρος χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να περιγράψει τον τεράστιο αριθμό ανθρώπων, που εξορμούσαν στα καταστήματα για να κάνουν τα ψώνια τους. Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων αγορών, και η Black Friday προσφέρει φανταστικά καλές τιμές και εξαιρετικές προσφορές.

Ο όρος Black Friday έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1960 και σηματοδοτεί την αρχή της χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών στις ΗΠΑ.  Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν βεβαίως χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία. Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας που ετοιμάζονται για τη Black Friday


Πηγή