Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Οι κοκκινοτρίχηδες έχουν γενετικές υπερδυνάμεις, μας λέει η επιστήμη

H κοινωνία διατηρεί αμφιθυμικά αισθήματα για τους κοκκινομάλληδες, τη μία στιγμή είναι εξωτικοί και σέξι και την άλλη είναι διαφορετικοί και παράξενοι.

«Είναι δύσκολο να ξέρεις τι να πιστέψεις πια», γράφει η κοκκινομάλλα συγγραφέας Erin La Rosa στο σχετικό πόνημά της («The Big Redhead Book: Inside the Secret Society of Red Hair»).

«Οι μονόκεροι του κόσμου των ανθρώπων», όπως αποκαλεί τους κοκκινοτρίχηδες η Erin, φαίνεται πάντως πως έχουν αρκετές ιδιαίτερες δυνάμεις, όπως έρχεται να επιβεβαιώσει η επιστήμη.

Όπως, ας πούμε, τη μεγαλύτερη αντοχή στον πόνο, χάρη σε μια γενετική μετάλλαξη (του γονιδίου MC1R). Αυτό είχε δείξει μελέτη του 2003 του McGill University, ότι οι κοκκινομάλλες αντέχουν ακόμα και 25% περισσότερο πόνο από τις γυναίκες με άλλα χρώματα μαλλιών.

Αλλά και το Πανεπιστήμιο του Λούισβιλ βρήκε πως οι κοκκινοτρίχηδες χρειάζονται 20% περισσότερη αναισθησία για να αποκοιμηθούν πριν από την εγχείρηση. Την ίδια ώρα που μια μελαχρινή θα χρειαστεί μία ένεση νοβοκαΐνης στον οδοντογιατρό, η κοκκινομάλλα θα χρειαστεί σίγουρα και δεύτερη, μπορεί και τρίτη.

Εξαιτίας της γενετικής αυτής μετάλλαξης, οι κοκκινοτρίχηδες χρειάζονται λιγότερη βιταμίνη D από όλους τους υπόλοιπους, καθώς παράγουν περισσότερη βιταμίνη D σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

AP_207420269736

Και ξέρουν επίσης πότε θα κρυώσει ο καιρός! Επόμενη έρευνα του Πανεπιστήμιου του Λούισβιλ το 2005 βρήκε ότι η μετάλλαξη του γονιδίου MC1R κάνει τους κοκκινομάλληδες πιο ευαίσθητους στις αλλαγές της θερμοκρασίας.

Κι αν αυτά δεν φτάνουν, ο καθηγητής Andrew Stott, που διδάσκει ιστορία κωμωδίας στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, μας λέει πως οι κοκκινομάλληδες είναι και πιο αστείοι και πιο πνευματώδεις…

localStorage.clear();


Πηγή