Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Το «άλλο» πρόσωπο του κορονοϊού: Οι νέοι επιστρέφουν στα πατρικά τους χτυπημένοι από την ανεργία

Οι νέοι επιστρέφουν στα πατρικά τους χτυπημένοι από την ανεργία – Newsbeast

Είναι νέοι και έχασαν τη δουλειά τους λόγω της πανδημίας, κι έτσι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να επιστρέψουν πίσω στους γονείς τους και να χάσουν κάθε ψήγμα αυτονομίας.

Η Covid-19 δεν είναι μόνο μια τρομακτική υγειονομική κρίση, αλλά και μια πανδημία ανεργίας, σε παγκόσμιο μάλιστα επίπεδο. Αυτό καταμαρτυρούν οι αριθμοί, αυτό δείχνουν τα θλιμμένα πρόσωπα.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, προειδοποίησε προσφάτως πως η ανεργία στη χώρα του μπορεί να φτάσει ακόμα και το 10% μέχρι το τέλος της χρονιάς, με τη Βικτόρια να ζει ήδη το δεύτερο κύμα κορονοϊού.

Το 46% μάλιστα των νέων Αυστραλών αντιμετωπίζουν πια σοβαρές οικονομικές δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας. Περισσότεροι από το 1/3 από αυτούς ντρέπονται να το πουν στους φίλους τους, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Groupee.

Η «Daily Mail Australia» συνομίλησε με νεαρούς Αυστραλούς και όλοι τους παλεύουν να βγάλουν την καθημερινότητα, παρά τις καλές δουλειές που είχαν λίγους μόλις μήνες πριν. Όταν όλα έδειχναν ευνοϊκά.

Η Alex Cuthill, για παράδειγμα, έχει δική της εταιρία μάρκετινγκ και διαχείρισης κοινωνικών μέσων. Εξαιτίας όμως του κορονοϊού και του lockdown, κάθε προωθητική δραστηριότητα πάγωσε και εκείνη έμεινε χωρίς αντικείμενο εργασίας. «Έχασα 5 πελάτες σε μερικές βδομάδες», λέει χαρακτηριστικά.

Το χειρότερο όλων, όπως είπαν στην εφημερίδα, είναι πως το μέλλον παραμένει αβέβαιο…


Πηγή