Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Φρανκφούρτη, Γερμανία. Χριστούγεννα στη γερμανική μεγαλούπολη

Φώτα στολίζουν την είσοδο του πάρκου Palmengarten για την επερχόμενη έκθεση «Winter Lights» στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Αθήνα, Ελλάδα. Εννέα χρόνια από τον Δεκέμβρη της οργής

toyithro5

Ένας κουκουλοφόρος ρίχνει μολότοφ κατά τη διάρκεια των νέων συγκρούσεων στις 6 Δεκεμβρίου στην Αθήνα για την επέτειο εννέα ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Χάρκοβο, Ουκρανία. Προπονητής-τιμωρός!

toyithro6

Η αναμέτρηση στο Χάρκοβο έβγαλε νικήτρια με 2-1 την ομάδα του Ντόνετσκ (δεν μπορεί να αγωνιστεί στην έδρα της, λόγω της τεταμένης κατάστασης στη χώρα), αποτέλεσμα που της έδωσε και την πρόκριση στους «16» του Champions League. Ο Πάουλο Φονσέκα δεν πίστευε και πολύ ότι αυτό το «εισιτήριο» θα ερχόταν για την ομάδα του και για τον λόγο αυτό είχε βάλει στοίχημα πως εάν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου ντυμένος Ζορό. Και πράγματι, κράτησε τον λόγο του.

Σιουδάδ Βιέχα, Γουατεμάλα. Η μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό

toyithro9

Ο 14χρονος Μπράιαν Γκονζάλες φορά ένα κοστούμι του διαβόλου, συμβολίζοντας έτσι τη μάχη μεταξύ καλού και κακού που γιορτάζεται στη Σιουδάδ Βιέχα της Γουατεμάλας.

Τεγκουσικάλπα, Ονδούρα. Διάδρομος ανάμεσα στα οδοφράγματα

toyithro8

Διαδηλωτές στην Ονδούρα βοηθούν μια ανήμπορη γυναίκα να περάσει από τα οδοφράγματα που έχουν στήσει στα περίχωρα της Τεγκουσικάλπα στην Ονδούρα. Στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της Ονδούρας κατέβηκαν υποστηρικτές του Σαλβαδόρ Νασράλα.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ. Πύρινα μέτωπα εκτός ελέγχου

toyithro7

Για μία ακόμα μέρα οι πυρκαγιές στη νότια Καλιφόρνια έκαιγαν εκτάσεις γης ενώ οι φλόγες έφταναν στις πυκνοκατοικημένες περιοχές στην επαρχία του Σαν Ντιέγκο. Χιλιάδες πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Οι αρχές έδωσαν εντολή στους κατοίκους πολλών συνοικιών να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Μισισίπι, ΗΠΑ. Το χιόνι κάλυψε το Τζάκσον

toyithro11

Οι αμερικανικές σημαίες κυματίζουν ενώ πέφτει το χιόνι και περικυκλώνει τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην πόλη Τζάκσον, της Πολιτείας Μισισίπι.

Λος Άντζελες, ΗΠΑ. Ένα θλιβερό κοντράστ

toyithro2

Το θλιβερό κοντράστ των εορτών αποτυπώνεται στη φωτογραφία του AP που δείχνει έναν άστεγο να κοιμάται στον δρόμο κάτω από τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στο Λος Άντζελες.

Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστινιακά Εδάφη. Οργή κατά της απόφασης Τραμπ

toyithro10

Σε μια νέα ιντιφάντα κάλεσε τους Παλαιστίνιους ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε χαρακτηρίζοντας «κήρυξη πολέμου» την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ. Στην εικόνα, υποστηρικτές της Χαμάς καίνε μια φωτογραφία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στο στρατόπεδο του Ιμπάλιλιου στη Λωρίδα της Γάζας.

Σαν Ντιέγκο, ΗΠΑ. Μια μέρα σε έναν διαγωνισμό δεξιοτήτων σκύλων

toyithro1

Ο Σπριντ και το αφεντικό του, ο Bradely Sattler από τον Καναδά, διαγωνίζονται σε μια επίδειξη freestyle που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Ντιέγκο της Καλοφόρνια.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία. Η βασίλισσα ντυμένη ασορτί με τους Νιγηριανούς

rketnr

Τα περισσότερα από τα φορέματα, τα καπέλα και τα παλτό της είναι μοναδικά. Αυτό που δεν μπορούσε να φανταστεί όμως η βασίλισσα Ελισάβετ όταν συναντήθηκε με τον Ύπατο Αρμοστή της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Νιγηρίας Τζορτζ Ογκουντάντε και τη σύζυγό του, ήταν ότι και οι τρεις θα φορούσαν ρούχα με εξαιρετικά παρόμοια σχέδια…

localStorage.clear();


Πηγή