Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας – Newsbeast

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ουισκόνσιν, ΗΠΑ: Μια χώρα σταθερά σε χαοτική κατάσταση

Η πόλη Κενόσα του Ουισκόνσιν βρίσκεται σε έναν κλοιό άγριων κινητοποιήσεων από την Κυριακή (23/08), όταν η Αστυνομία πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 29χρονο Αφροαμερικανό, Τζέικομπ Μπλέικ. Ακολούθησε μια αιματηρή συμπλοκή με διαδηλωτές, δύο νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματία, οι οποίοι δέχθηκαν τα πυρά από έναν 17χρονο.

Οι πυροβολισμοί ξέσπασαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης (25/08). Στο βίντεο φαίνεται ο νεαρός να πυροβολεί εναντίον όσων τον πλησίασαν, ενώ πολλοί άνθρωποι φαίνονται να τον κυνηγούν την ώρα που τρέχει στον δρόμο, κρατώντας ένα τουφέκι.

Φλόριντα, ΗΠΑ: Ιστορική στιγμή για τα «ελάφια» των Αντετοκούνμπο

Τα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία των ΗΠΑ δεν μπορούσα να μην απασχολήσουν και ένα από τα πιο «λαμπερά» κομμάτια της χώρας, τον αθλητισμό: Η απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο να μην κατέβουν στο πέμπτο ματς της σειράς με τους Ορλάντο Μάτζικ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία, απέκτησε ιστορική διάσταση, καθώς φάνηκε ότι οι αστέρες του μπάσκετ δεν ενδιαφέρονται μόνο να βάζουν μια μπάλα σε ένα καλάθι.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ: Πάρτι στον Λευκό Οίκο παρά τον αναβρασμό στην κοινωνία

Ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε και επίσημα το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για να διεκδικήσει ξανά την προεδρία των ΗΠΑ, στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Στην επίσημη ομιλία του από τον Λευκό Οίκο, το κλίμα ήταν πανηγυρικό, με πυροτεχνήματα να κάνουν τη νύχτα… μέρα στον ουρανό της Ουάσινγκτον, με το όλο κλίμα να μην έχει καμία σχέση με το υπόλοιπο που επικρατεί στην αμερικανική κοινωνία.

Μινσκ, Λευκορωσία: Ένα ερυθρόλευκο «ποτάμι» το οποίο είναι άγνωστο πού θα καταλήξει

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία, με επίκεντρο την πρωτεύουσα Μινσκ, με βασικό αίτημα «δίκαιες και “καθαρές” εκλογές». Η κυβέρνηση, που κατηγορείται πως έχει τις… πλάτες της Ρωσίας, αναφέρεται για δόλο της απέναντι πλευράς και πως η όλη ιστορία υποκινείται από ΗΠΑ, Ουκρανία και Ε.Ε. Μένει να φανεί πού θα καταλήξει η όλη ιστορία…

Αιγαίο, Ελλάδα: Η χώρα δεν «μασάει» στις προκλήσεις της Τουρκίας

Μπορεί η Τουρκία να ανεβάζει συνεχώς την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο με διαρκείς NAVTEX, ωστόσο η Ελλάδα δεν μένει με… σταυρωμένα χέρια και απάντησε με πολλούς τρόπους, μεταξύ αυτών η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια, αλλά και μια εντυπωσιακή αεροναυτική άσκηση στην περιοχή, την οποία δέσμευσε το ΓΕΕΘΑ σύμφωνα με τους ισχύοντες διεθνείς κανόνες ασφαλείας.

Βιέννη, Αυστρία: «Ζογκλερικά» για να βγει η καλύτερη δυνατή φωτογραφία

Η στήλη αυτή βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει ο κάθε φωτογράφος του AP για να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα την κατάλληλη στιγμή. Εδώ φαίνεται η προσπάθεια ενός φωτογράφου για να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερα αυτήν τη δουλειά, την ώρα που ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ανακοινώνει νέα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Χονγκ Κονγκ: Ή πρόληψη είναι σχεδόν πάντα η καλύτερη θεραπεία

Υγειονομικό προσωπικό στο Χονγκ Κονγκ, έχοντας φορεθεί αναλόγως και όπως απαιτεί η περίσταση, δείχνει δημόσια τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνει ο κόσμος για τον κορονοϊό. Ο επιστημονικός κόσμος φοβάται για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας και η πρόληψη σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η καλύτερη θεραπεία.

Πουτραγιάγια, Μαλαισία: Στον «πόλεμο» εναντίον του κορονοϊού με μάσκα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Μαλαισίας ετοιμάζονται για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 31ης Αυγούστου, για την ανεξαρτησία της χώρας από τη Μεγάλη Βρετανία το 1957. Φέτος και οι εκδηλώσεις αυτές θα είναι… διαφορετικές, όπως δείχνει και η χρήση μάσκας από όλους τους συμμετέχοντες.

Σαρικάρ, Αφγανιστάν: Η απελπισία ενός ανθρώπου που χάνει τα πάντα

Πολλούς νεκρούς (πάνω από 160) και τεράστιες καταστροφές προκάλεσαν οι σφοδρές πλημμύρες από τις ισχυρές βροχοπτώσεις στο Αφγανιστάν, ενώ οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν να αναζητούν τους ανθρώπους -ζωντανούς ή μη- που παραμένουν παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια. Χαρακτηριστική είναι η απελπισία στο πρόσωπο ενός ανθρώπου, που βλέπει να έχει χάσει τα πάντα από το καταστροφικό πέρασμα των ορμητικών νερών.

Παρά, Βραζιλία: Η λυτρωτική στιγμή της βροχής για την «τραυματισμένη» ζούγκλα

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν στη ζούγκλα του Αμαζονίου οι φωτιές που είχαν προκληθεί το προηγούμενο διάστημα. Λίγα δέντρα κατάφεραν να μείνουν «όρθια» από το πύρινο πέρασμα. Ωστόσο, οι βροχές που επιστρέφουν, λειτουργούν λυτρωτικά, με τη φύση να είναι έτοιμη να συνεχίσει τον κύκλο της.

Λισαβόνα, Πορτογαλία: Το ποδόσφαιρο παίζει πάντα περίεργα παιχνίδια

Η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε την προηγούμενη Κυριακή να ανέβει για έκτη φορά στην ιστορία της στην κορυφή της Ευρώπης, καθώς στον τελικό του «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας επικράτησε με 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν, χάρη στο τέρμα που σημείωσε ένα παιδί που ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τον σύλλογο της γαλλικής πρωτεύουσας, τον Κίνγκσλεϊ Κομάν.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζει περίεργα παιχνίδια, παρότι και το ίδιο είναι ένα παιχνίδι (τουλάχιστον στη βάση του). Στο ίδιο.. παιχνιδιάρικο κλίμα ήταν και ο παίκτης των Βαυαρών που φόρεσε σαν καπέλο την κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Ο λόγος για έναν ακόμη Γάλλο, τον Λούκας Ερναντές, που παρόλο ότι δεν αγωνίστηκε λεπτό, κατάφερε να στρέψει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.


Πηγή