Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ντακούκ, Ιράκ. Παιδιά – αιχμάλωτοι του Ισλαμικού Κράτους

«Δεν μπορώ να κοιμηθώ σωστά γιατί τα βλέπω στα όνειρά μου», λέει στο AP ο 17χρονος Αχμέτ Αμέεν Κορό. Κάποια στιγμή κάνει μια παύση ενώ διηγείται τα όσα έζησε. «Ακόμα κι εδώ εξακολουθώ να φοβάμαι πολύ», εξομολογείται λίγες ημέρες αφού δραπέτευσε από ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους.

Ειρηνικός Ωκεανός. Θαλάσσια μπλόκα στην κολομβιανή κοκαΐνη

ftevtgm8

ftevtgm7

Δύο ταχύπλοα του λιμενικού των ΗΠΑ μεταφέρουν ύποπτους που επιχείρησαν να μεταφέρουν ναρκωτικά.

Χόνγκ Κονγκ. Τα σπίτια-φέρετρα

ftevtgm2

Ολοένα και χειρότερη γίνεται η διαβίωση για χιλιάδες κατοίκους του Χονγκ Κονγκ που ζουν σε σπίτια από 2 μέχρι 20 το πολύ τετραγωνικών μέτρων, ενώ στο βάθος αχνοφαίνονται οι ουρανοξύστες. Για αυτά τα σπίτια «φέρετρα» καλούνται να πληρώσουν περίπου 310 δολάρια τον μήνα και τα γεμίζουν με όλα τα πενιχρά τους υπάρχοντα, όπως έναν υπνόσακο, μια μικρή έγχρωμη τηλεόραση και ανεμιστήρα.

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία. Με δόξα και τιμή εορτάστηκε η επέτειος για τη νίκη επί των ναζί

ftevtgm6

Με μεγαλοπρέπεια η Ρωσία γιόρτασε την 72η επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας που σήμανε και το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με μεγαλειώδη πυροτεχνήματα και στην Αγία Πετρούπολη.

Μπογκοτά, Κολομβία. Καλλιτέχνες διαμαρτυρήθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας

ftevtgm5

Ένας κλόουν δημιουργεί μια τεράστια φούσκα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Μπογκοτά της Κολομβίας. Μέλη της Εθνικής Ένωσης Καλλιτεχνών Τσίρκου από όλη τη χώρα διαμαρτυρήθηκαν για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ζητώντας ευκαιρίες και καλύτερη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Καράκας, Βενεζουέλα. «Ρωμαϊκή λεγεώνα» κόντρα στις αστυνομικές δυνάμεις

ftevtgm4

Τη «ρωμαϊκή λεγεώνα» επιστρατεύτηκαν οι διαδηλωτές στο Καράκας που συνεχίζουν να συγκρούονται με σφοδρότητα με τις αστυνομικές δυνάμεις της χώρας σε κινητοποιήσεις κατά του Νικολά Μαδούρο.

Ουγκάντα. Τα ανήλικα εκτοπισμένα ορφανά του Ν. Σουδάν

ftevtgm3

Παιδιά από το Νότιο Σουδάν φτάνουν σε οικισμό προσφύγων στη βόρεια Ουγκάντα. Περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά έχουν εγκαταλείψει τον εμφύλιο πόλεμο του Νοτίου Σουδάν.

Μοσούλη, Ιράκ. Η σκληρή καθημερινότητα στο πρώην προπύργιο του ISIS

ftevtgm10

Ένας άνδρας σπρώχνει δύο παιδιά με μια αναπηρική καρέκλα στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τις σκληρές μάχες που μαίνονται μεταξύ των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και των ιρακινών δυνάμεων στη Μοσούλη του Ιράκ.

Σουμάτρα, Ινδονησία. Η μόδα στο αρχιπέλαγος

ftevtgm9

Ένα μοντέλο παρουσιάζει τη δημιουργία ενός εκ των σπουδαστών στο κρατικό πανεπιστήμιο του Medan στη Βόρεια Σουμάτρα της Ινδονησίας.

localStorage.clear();


Πηγή