Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Βαρκελώνη, Ισπανία. Άρχισαν οι καύσωνες

phtnwekal11

Στην Ισπανία ο υδράργυρος συνεχίζει να σπάει ρεκόρ. Στην εικόνα δύο άντρες απολαμβάνουν τον ήλιο στην παραλία Μπαρσελονέτα στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα.

Ρεπασούτα, Ουγγαρία. Τα άστρα προβάλουν στον νυχτερινό ουρανό

phtnwekal10

Εικόνα – πίνακας του AP απεικονίζει τα άστρα του Γαλαξία μας όπως αυτά διαγράφονται στον καλοκαιρινό νυχτερινό ουρανό στην περιοχή Ρεπασούτα της Ουγγαρίας.

Γιανγκόν, Μιανμάρ. Βουδιστές συλλέγουν τις πρωινές προσφορές

phtnwekal9

Κάθε πρωί βουδιστές μοναχοί συλλέγουν λουλούδια που προσφέρουν οι πιστοί και τρόφιμα.

Λονδίνο, Βρετανία. Ο φλεγόμενος πύργος σόκαρε τον πλανήτη

phtnwekal8

Αποσβολωμένος παρακολούθησε ο πλανήτης τον φλεγόμενο πύργο στο Λονδίνο να φλέγεται με εκατοντάδες εγκλωβισμένους των οποίων η τύχη ακόμα αγνοείται. «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο να εντοπιστεί κάποιος ζωντανός μέσα στον πύργο», λέει η αστυνομία ενώ γίνονται έρευνες για τυχόν ευθύνες. Στον πύργο Γκρένφελ δεκάδες ανθρώπινες ιστορίες εκτυλίσσονταν είτε με αίσιο είτε με τραγικό τέλος.

Ντάκα, Μπαγκλαντές. Μία από τις πιο μολυσμένες περιοχές του κόσμου

phtnwekal7

Οι ντόπιοι τραβούν με ένα σχοινί το φέρι που πλέει στον μολυσμένο ποταμό Μπουριγκάνγκα στο Keraiganj, κοντά στη Ντάκα του Μπαγκλαντές. Ο ποταμός Μπουριγκάνγκα είναι στη λίστα με τους πιο μολυσμένους ποταμούς του πλανήτη.

Βομβάη, Ινδία. Αυτοσχέδια προστασία από τους μουσώνες

phtnwekal5 phtnwekal6

Οι οροφές των σπιτιών στη Βομβάη καλύπτονται με πλαστικά πανιά για να προστατέψουν τις φτωχικές κατοικίες από τους μουσώνες. Οι καταιγίδες είναι κρίσιμες για τον αγροτικό τομέα της Ινδίας που αντιπροσωπεύει περισσότερο από 13% του ΑΕΠ και παρέχει εργασία περίπου στους μισούς από τα 1,25 δισεκατομμύρια κατοίκους της χώρας.

Χαλκίδα, Ελλάδα. Χορός στα 34 μέτρα

phtnwekal4

Η χορεύτρια Κατερίνα Σολδάτου αιωρείται από μια γέφυρα 34 μέτρων στην πόλη της Χαλκίδας σε μία παράσταση με τον τίτλο «Η Ελλάδα έχει ψυχή».

Σαμπράθα, Λιβύη. Νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο, σώο ένα μωρό 2 μηνών

phtnwekal3

Ένα μωρό δύο μηνών διασώζεται από τη Λιβυκή Ακτοφυλακή και επιβιβάζεται σε σωστική λέμβο της ισπανικής ΜΚΟ Proactiva Open Arms.

Λίμα, Περού. Χορεύοντας με τον Τραμπ και τον Κιμ

phtnwekal2

Κρατώντας πορτραίτα του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν κάνουν δεκάδες Σαμάνοι χόρεψαν και τραγούδησαν σε λόφο έξω από τη Λίμα του Περού. Οι Σαμάνοι διοργάνωσαν αυτή την τελετή για ειρήνη μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας Κορέας.

Rangamati, Μπαγκλαντές. Φονική κατολίσθηση

phtnwekal1

Πάνω από 43 άτομα έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση στο Μπαγκλαντές. Η κατολίσθηση προκλήθηκε από τις συνεχείς βροχές και είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες σπίτια να θαφτούν κάτω από τις λάσπες.

localStorage.clear();


Πηγή