Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Ουκρανία: Ακόμα 4 ομογενείς σκοτώθηκαν -Οργή ΥΠΕΞ «σταματήστε τις ενέργειες κατά αμάχων» λέει στη Ρωσία

Το ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι ακόμα τέσσερις Έλληνες ομογενείς σκοτώθηκαν στο χωριό Σαρτανά στην Ανατολική Ουκρανία.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες.

Τις καταδικάζουμε απερίφραστα.

Καλούμε την Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών.

10 Ελληνες ομογενείς έχασαν τη ζωή τους σήμερα στην Ουκρανία

Να σημειωθεί ότι με τους 4 επιπλέον νεκρούς που ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ, ο δραματικός απολογισμός για τις απώλειες Ελλήνων Ομογενών στην Ουκρανία φθάνει σήμερα τους 10.

Οι έξι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή του Σαρτανά και ακόμη τέσσερις σκοτώθηκαν στην περιοχή του Μπουγάς.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την απώλεια αρχικά των δύο ομογενών και τον τραυματισμό ακόμη έξι στον Σαρτανά:

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την απώλεια των δύο ομογενών στο Μπουγάς:

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουγάς, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορείως της Μαριούπολης.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους και καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων»

Σακελλαροπούλου: Βαθιά θλίψη για το θάνατο ομογενών από ρωσικούς βομβαρδισμούς

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο των ομογενών μας από ρωσικούς βομβαρδισμούς, όπως και για όλα τα θύματα αυτού του απρόκλητου πολέμου εναντίον της Ουκρανίας. Συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Ο πόνος τους είναι και δικός μας» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η ανάρτηση Μητσοτάκη: Απαράδεκτη πράξη ρωσικής επίθεσης σε αμάχους

«Ο θάνατος ομογενών μας, προκαλεί θλίψη και οργή για αυτή την απαράδεκτη πράξη ρωσικής επίθεσης σε αμάχους. Συλλυπητήρια στους οικείους τους. Το Ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη παραμένει ανοιχτό για την παροχή βοήθειας», έγραψε στο Twitter o Kυριάκος Μητσοτάκης.

Δένδιας: Αποτροπιασμός για το βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος

O ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας έγραψε στο Twitter:

«Eκφράζουμε την οδύνη μας για τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά της Ουκρανίας, όπως και τον αποτροπιασμό μας για τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος»

Το tweet Κατρούγκαλου

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών ομογενών μας στην Ουκρανία εκφράζει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος, με ανάρτηση του στο Twitter.

«Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών ομογενών μας στην Ουκρανία. Οι τραγικές εξελίξεις αναδεικνύουν ακόμη μια φορά την ανάγκη άμεσου τερματισμού των πολεμικών επιχειρήσεων.
Ζήτησα ενημέρωση από τον ΥΠΕΞ για τα μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο για τους ομογενείς μας»

ΚΙΝΑΛ: Η ρωσική εισβολή προκαλεί ανείπωτο πόνο σε άμαχο πληθυσμό

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για τους θανάτους και τους τραυματισμούς Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία».

Επίσης, το ΚΙΝΑΛ προσθέτει: «Καταδικάζουμε για μία ακόμη φορά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων που προκαλεί ανείπωτο πόνο σε άμαχο πληθυσμό και βυθίζει στην αστάθεια την ευρύτερη περιοχή».


Πηγή