Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Ουκρανική πρεσβεία στην Ελλάδα: Προπαγάνδα της Ρωσίας ότι το Τάγμα Αζόφ είναι παραστρατιωτική μονάδα

Ο Ουκρανός πρέσβης στην Αθήνα τοποθετήθηκε για τις πολιτικές αντιδράσεις που προκλήθηκαν στη Βουλή με την ομιλία στρατιώτη του Τάγματος Αζόφ.

Ο ομογενής στρατιώτης τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της ομιλίας τού Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σήμερα, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, εξαιτίας των νεοναζιστικών καταβολών του Τάγματος Αζόφ.

Ο πρέσβης της Ουκρανίας Sergii Shutenko στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η Ρωσία προσπάθησε να ”φυτεύσει” στα ελληνικά μυαλά τον μύθο ότι το Τάγμα Αζόφ είναι μια παραστρατιωτική ανεξάρτητη μονάδα, που λειτουργεί στη Μαριούπολη χωρίς πειθαρχία και υπακοή», καταλήγοντας ότι «ναζιστικές πράξεις οι Ρώσοι διαπράττουν στη γη μας και εναντίον του λαού μας».

Ενόχληση Αναστασιάδη από την ομιλία Ζελένσκι στην κυπριακή Βουλή -Δεν αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή

Μητσοτάκης για ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή: Η Αθήνα της Δημοκρατίας συμπαραστέκεται στο ελεύθερο Κίεβο

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ουκρανού πρέσβη:

«Για περισσότερα από 8 χρόνια και ειδικά από την έναρξη του ολοκληρωτικού πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο ουκρανικός λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας υπερασπίζονται γενναία τον άμαχο πληθυσμό στο έδαφός μας, και την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Ευρώπη.

Η ρωσική μηχανή προπαγάνδας στοχοποιεί τα μυαλά των ελεύθερων ανθρώπων. Όχι μόνο θολώνει την πραγματικότητα, διαστρέφοντας γεγονότα, αλλά δημιουργεί την τρομακτική ατμόσφαιρα μίσους και φόβου.

Σήμερα οι Ρώσοι αξιωματούχοι και οι προπαγανδιστές αρνούνται το απόλυτο γεγονός της επιθετικότητας και της στρατιωτικής εισβολής στη χώρα μας και συνεχίζουν να λένε κραυγαλέα ψέματα και να συγκαλύπτουν τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας, όπως είδε ο κόσμος στην Μπούκα.

Προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή της Δύσης από την τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή που προκλήθηκε από την εισβολή, ειδικά στη Μαριούπολη, η Ρωσία χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα τεχνικών παραπληροφόρησης και μύθων.

Για πολλά χρόνια η Ρωσία προσπάθησε να ”φυτεύσει” στα ελληνικά μυαλά τον μύθο ότι το Τάγμα Αζόφ είναι μια παραστρατιωτική ανεξάρτητη μονάδα, που λειτουργεί στη Μαριούπολη χωρίς πειθαρχία και υπακοή.

Δηλώσαμε σε πολλές περιπτώσεις ότι στην πραγματικότητα το Τάγμα εθελοντικής στρατιωτικής μονάδας Αζόφ σχηματίστηκε το 2014 ως απάντηση στη ρωσική προσπάθεια να διαβάλει τη σταθερότητα της περιοχής του Ντόνετσκ και των πόλεών της. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανακατάληψη της Μαριούπολης το 2014, μεταρρυθμίστηκε πλήρως και ενσωματώθηκε στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας, υπό αυστηρή διοίκηση και υπαγόμενη στο Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας. Δεδομένου ότι η πόλη της Μαριούπολης όλα αυτά τα χρόνια απολάμβανε ειρηνικές και ακμάζουσες στιγμές.

Κατά τη ρωσική εισβολή, το Τάγμα Αζόφ διαδραματίζει βασικό ρόλο στην υπεράσπιση του άμαχου πληθυσμού σε μια από τις πιο σκληρές μάχες για τη Μαριούπολη, η οποία παραμένει ουκρανική λόγω των προσπαθειών του.

Το βίντεο, που απεικονίζει απλούς πολίτες της Ουκρανίας ελληνικής καταγωγής, δύο στρατιώτες της Εθνοφρουράς της Ουκρανίας, εκ των οποίων ο ένας είναι από το Τάγμα Αζόφ, δείχνει την απόλυτη θέληση να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και τον άμαχο πληθυσμό της Μαριούπολης και δεν έχει καμία σχέση με ναζιστικές πράξεις, τις οποίες οι Ρώσοι διαπράττουν στη γη μας και εναντίον του λαού μας».


Πηγή