Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

«Ο άντρας μου προσέλαβε εκτελεστή για να με σκοτώσει και τον συγχώρεσα»

Η Νάνσι Σορ και ο Φρανκ Χάουαρντ, από το Κάρολτον του Τέξας, μετρούσαν σχεδόν 30 χρόνια γάμου. Παντρεύτηκαν το 1983, απέκτησαν τρία παιδιά και όλα συνηγορούσαν πως πρόκειται για μια ευτυχισμένη οικογένεια. Μόνο που καμιά φορά τα φαινόμενα απατούν.

Το απόγευμα της 18ης Αυγούστου του 2012, η 57χρονη γυναίκα είχε πάει στην εκκλησία για να παρακολουθήσει μια βάφτιση και εν συνεχεία αγόρασε φαγητό από εστιατόριο. Ο σύζυγός της, λογιστής στο επάγγελμα, απουσίαζε σε ταξίδι. Τον τελευταίο καιρό είχε αυξηθεί η συχνότητα των επαγγελματικών ταξιδιών και η Νάνσι αισθανόταν απομονωμένη.
Όταν έφτασε σπίτι, πάρκαρε το αυτοκίνητο στο γκαράζ.

«Ξαφνικά ένας άγνωστος με έπιασε από το λαιμό και μου έβαλε ένα όπλο στο κεφάλι και ζητούσε την τσάντα μου», θυμάται.

Προσπάθησε να τον αντιμετωπίσει, γύρισε προς το μέρος του και του έδωσε την τσάντα με το φαγητό που είχε αγοράσει. «Ζητούσε επίμονα το πορτοφόλι μου. Ήμουν αρκετά κοντά του για να βάλω την τσάντα μου στο στήθος του και όταν το έκανε φώναξα “Χριστέ μου σώσε με!”. Αμέσως με πυροβόλησε στο κεφάλι και σωριάστηκα κάτω», περιγράφει στο BBC World Service. Η σφαίρα διαπέρασε το κεφάλι της και σφηνώθηκε στον δεξί της πνεύμονα. Στάθηκε τυχερή στην ατυχία της.

Έμεινε για λίγη ώρα πεσμένη στο έδαφος χωρίς αισθήσεις, ενώ ο τύπος που της επιτέθηκε έφυγε τρέχοντας με την τσάντα της.

Ανέκτησε τις αισθήσεις της αλλά πονούσε αφόρητα και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Κατάφερε να σηκωθεί και να πάει προς το αυτοκίνητο για να ζητήσει βοήθεια μέσω του κουμπιού έκτακτης ανάγκης, το οποίο όμως δεν λειτούργησε.

Με μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να μπει στο σπίτι. Εκεί είδε για πρώτη φορά το πρόσωπό της στον καθρέφτη. «Τότε συνειδητοποίησα ότι είχα ‘χάσει’ το αριστερό μου μάτι», λέει. Κατάφερε μετά δυσκολίας να επικοινωνήσει με την αστυνομία και να ζητήσει βοήθεια.

Οι αρχές έφτασαν σπίτι και ενημέρωσαν τηλεφωνικώς τα παιδιά της για το τι ακριβώς είχε συμβεί. Εκείνα με τη σειρά τους πήραν τον πατέρα τους για να του πουν τα καθέκαστα.

Όταν ο Φρανκ επέστρεψε από το ταξίδι και είδε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο λύγισε και έπεσε στο πάτωμα.

Στο μεταξύ καθώς η αστυνομία άρχισε να «σκαλίζει» την υπόθεση έφερε στην επιφάνεια κάποια συγκλονιστικά ευρήματα για τη διπλή ζωή του Φρανκ, ο οποίος την τελευταία τριετία διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με άλλη γυναίκα. Τα πειστήρια -φωτογραφίες, μηνύματα- εντοπίστηκαν στο κινητό του τηλέφωνο.

Η Νάνσι το έμαθε από τον ίδιο όταν βγήκε από την εντατική και δυνάμωσε ο οργανισμός της. Της τηλεφώνησε και της αποκάλυψε ότι την απατούσε. «Έκλαιγε τόσο δυνατά που δεν μπορούσα να καταλάβω τι μου έλεγε», θυμάται. Την επισκέφθηκε αρκετές φορές στο νοσοκομείο τις επόμενες ημέρες, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τα όσα ακολούθησαν.
Μια μέρα η Νάνσι δέχθηκε κλήση από την αστυνομία που την ενημέρωσε ότι είχε συλλάβει έναν άνδρα που έχει άμεση σχέση με την επίθεση. Αυτός ήταν ο Τζον Φράνκλιν Χάουαρντ, ή Φρανκ – ο σύζυγός της δηλαδή.

Οι μάσκες έπεσαν και όπως αποκαλύφθηκε ο «πολύ καλοσυνάτος, ευγενικός και αξιαγάπητος σύζυγος και στοργικός πατέρας» όπως τον περιέγραφε, είχε προσλάβει δολοφόνους για να τη σκοτώσουν!

Ο Φρανκ έκανε μεγάλη ζωή ξοδεύοντας εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να δείξει στη φίλη του πως είναι πλούσιος. Οι εγκληματίες το κατάλαβαν και τον απειλούσαν διαρκώς ζητώντας του χρήματα, με αποτέλεσμα να καταχραστεί πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια από λογαριασμούς εύπορων πελατών του.

Η Νάνσι δεν έμαθε ποτέ γιατί θέλησε να την βγάλει από τη μέση, πιστεύει όμως ότι το έκανε γιατί δεν θα του έδινε ποτέ διαζύγιο.

Η δίκη κράτησε μόλις δύο ώρες, με τον Φρανκ να κρίνεται ένοχος για απόπειρα δολοφονίας και να καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη. Για να αποφυλακιστεί υπό όρους θα πρέπει να μείνει 30 χρόνια στη φυλακή. Μέχρι να φτάσει εκείνη η ώρα θα είναι 85 χρόνων.

Για τη Νάνσι η ετυμηγορία ήταν σαν «γροθιά στο στομάχι». Τον αγαπάει ακόμα παρά το κακό που της έκανε. Πριν την δίκη τον χώρισε, αλλά ήταν διατεθειμένη να του δώσει άλλη μια ευκαιρία σε περίπτωση που είχε αθωωθεί.

«Ακόμα τον αγαπώ», παραδέχεται και δηλώνει πως τον έχει συγχωρήσει. «Η Βίβλος λέει ότι αν δεν συγχωρούμε εκείνους που μας έβλαψαν τότε δεν μπορούμε να συγχωρεθούμε. Δεν θα μπορούσα να αντέξω το γεγονός να μην τον συγχωρήσω γιατί δεν θα μπορούσα να ζήσω με πικρία».

Από τότε που μπήκε φυλακή ο Φρανκ δεν έχουν επικοινωνήσει. Σκέφτεται να τον επισκεφθεί κάποια στιγμή, αλλά πάντα το αναβάλει. Θέλει να μάθει τι πήγε στραβά στο γάμο τους. Αυτό την απασχολεί περισσότερο και όχι γιατί ο Φρανκ έφτασε στο σημείο να πληρώσει δολοφόνους για να την σκοτώσουν.

«Τι συνέβη στο γάμο μας; Τι στον κόσμο τον οδήγησε να θέλει να ξεφύγει από μένα και να βρει άλλη γυναίκα;», αναρωτιέται.

Σήμερα, η Νάνσι εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο ως νομικός σύμβουλος. «Εξακολουθώ να έχω μια σφαίρα καρφωμένη στον πνεύμονά μου», λέει και δεν ξεχνά να ευγνωμονεί το Θεό για το γεγονός ότι ζει…

localStorage.clear();


Πηγή