Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ο Έλον Μασκ αγόρασε νέο ιδιωτικό τζετ -Το μεγαλύτερο στον κόσμο, σαν χλιδάτο ιπτάμενο διαμέρισμα

Ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είναι μεγάλος θαυμαστής των ιδιωτικών τζετ και μόλις πρόσθεσε ένα νέο αεροπλάνο στη συλλογή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ιουνίου της ιστοσελίδας Austonia που εδρεύει στο Τέξας, ο Μασκ έχει ήδη παραγγείλει το Gulfstream G700. Βέβαια, το δημοσίευμα δεν αναφέρει πότε ακριβώς έγινε η αγορά, ωστόσο το νέο του αεροπλάνο θα αντικαταστήσει το σημερινό του τζετ, το G650ER.

Ο νέος ιδρυτής του Twitter έχει μεγάλη αδυναμία στα ιδιωτικά αεροπλάνα, καθώς διαθέτει τέσσερα, τρία εκ των οποίων κατασκευάζονται από την Gulfstream. Έχει, επίσης, ένα Dassault 900B, το πρώτο τζετ που αγόρασε ποτέ. Κι όλες οι αγορές του είναι καταχωρισμένες στη Falcon Landing LLC, μια εταιρεία με δεσμούς στη Space X.

Σύμφωνα με το Austonia, το G700 είναι ένα από τα νεότερα τζετ της Gulfstream και ο Έλον Μασκ αναμένεται να παραλάβει το νέο του αεροπλάνο στις αρχές του 2023. Ωστόσο, οι παραδόσεις ενδέχεται να καθυστερήσουν κατά τρεις έως έξι μήνες, καθώς η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ή FAA) συνεχίζει να εξετάζει το λογισμικό του τζετ, σύμφωνα με τη Flight Global.

Πόσο κοστίζει το νέο ιδιωτικό τζετ του Έλον Μασκ

Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, το κόστος απόκτησης ενός ολοκαίνουργιου ιδιωτικού αεροπλάνου δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, με την τιμή του συγκεκριμένου να ξεκινά από τα 78 εκατομμύρια δολάρια.

Και, πέρα από το κόστος αγοράς, άκρως δαπανηρή είναι και η χρήση του. Η πτήση του συγκεκριμένου αεροσκάφους για 400 ώρες μπορεί να οδηγήσει σε λειτουργικά έξοδα που ξεπερνούν τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη Liberty Jet. Μάλιστα, όπως τονίζει η ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε αεροπορικά θέματα, τα καύσιμα και η επισκευή του κινητήρα είναι τα πιο ακριβά μέρη της λειτουργίας του αεροπλάνου.

Βέβαια, ο Έλον Μασκ γνωρίζει πολύ καλά αυτά τα ακριβά λειτουργικά έξοδα. Η πτήση του στις 31 Οκτωβρίου με το G650ER από το Λος Άντζελες στο Νιου Τζέρσεϊ είχε έξοδα καυσίμων ύψους 14.829 δολαρίων, σύμφωνα με τον λογαριασμό στο Twitter @ElonJet, ο οποίος παρακολουθεί τις πτήσεις του Μασκ.

Το μεγαλύτερο ιδιωτικό τζετ στον κόσμο

Ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Έλον Μασκ δεν θα μπορούσε να έχει ένα οποιοδήποτε αεροσκάφος. Το G700 μπορεί να φιλοξενήσει έως και 19 επιβάτες, σύμφωνα με το φύλλο προδιαγραφών της Gulfstream, και πρόκειται για το μεγαλύτερο ιδιωτικό τζετ που έχει κατασκευαστεί για συγκεκριμένο σκοπό στον κόσμο.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, δημιουργήθηκε για να ανταγωνιστεί σε μέγεθος το Bombardier 7500 και έχει μήκος 33,5 μέτρα και ύψος 7,47 μέτρα.

Στα άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά του, έχει εμβέλεια 7.500 ναυτικών μιλίων, κάτι που σημαίνει πως το αεροσκάφος μπορεί να πετάξει από τη Σιγκαπούρη στο Σαν Φρανσίσκο χωρίς στάση. Έχει, επίσης, ταχύτητα πτήσης 0,925 Mach, λίγο κάτω από την ταχύτητα του ήχου, ενώ, σύμφωνα με την Gulfstream, το G700 πέταξε από την Τζόρτζια των ΗΠΑ στη Γενεύη της Ελβετίας σε 7 ώρες και 37 λεπτά, με ταχύτητα πτήσης 0,90 Mach.

Ο ορισμός της πολυτέλειας

Ας περάσουμε, όμως, στις ανέσεις του αεροσκάφους. Το νέο ιδιωτικό αεροπλάνο του Έλον Μασκ διαθέτει τη μεγαλύτερη καμπίνα μεταξύ των business jets, μήκους 17,3 μέτρων. Η καμπίνα χωρίζεται σε διάφορα τμήματα, όπως τα μπροστινά καθίσματα, μια αίθουσα ψυχαγωγίας, την τουαλέτα, την τραπεζαρία, καθώς και μια σουίτα με ιδιωτικό μπάνιο, όπως δείχνει η εικονική περιήγηση του τζετ.

Η κουζίνα
Η κουζίνα

Βέβαια, ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του G700 είναι η σουίτα, η οποία είναι σχεδιασμένη είτε με μονό είτε με διπλό κρεβάτι, ενώ το αεροπλάνο διαθέτει 20 παράθυρα, κάτι που σημαίνει ότι στο εσωτερικό του τζετ υπάρχει άπλετο φως.

To μπάνιο του αεροσκάφους
To μπάνιο του αεροσκάφους

Ιδιαίτερη ίσως αναφορά θα πρέπει να γίνει ίσως στο ιδιωτικό μπάνιο του G700, το οποίο είναι ένα από τα πιο πολυτελή χαρακτηριστικά του. Διαθέτει αρκετές θήκες για τα προϊόντα περιποίησης, καθρέφτη σε όλο το μήκος, αλλά και ντουζιέρα.


Πηγή