Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Ο βασιλιάς Κάρολος πασχίζει να χαμογελάσει παρά τη θλίψη του -Έκανε δεξίωση στο Μπάκιγχαμ [εικόνες]

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ πασχίζει να χαμογελάσει σε δεξίωση στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ασκώντας τα νέα του καθήκοντα.

Ο νέος μονάρχης διοργάνωσε δεξίωση στα Ανάκτορα με αξιωματούχους της Κοινοπολιτείας – συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων από την Αντίγκουα και την Μπαρμπούντα που προειδοποίησαν ότι θα διεξάγουν δημοψήφισμα για το αν θα αποδεχτούν να συνεχίσουν να υπάγονται στο στέμμα μετά την απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ.

Φωτογραφία AP
Φωτογραφία AP

Τόσο ο Κάρολος όσο και η βασίλισσα σύζυγος του Καμίλα φάνηκαν να έχουν, ή έστω να δείχνουν καλή διάθεση, καθώς πιάνουν δουλειά μόλις τρεις ημέρες μετά τον θάνατο της Αυτού Μεγαλειότητας.

Φωτογραφία AP
Φωτογραφία AP

Ο νέος Βασιλιάς παρέθεσε δεξίωση με τους Ύπατους Αρμοστές του Βασιλείου και τις συζύγους τους στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η συνάντηση περιελάμβανε αξιωματούχους από την Αντίγκουα και την Μπαρμπούντα, των οποίων ο πρωθυπουργός Γκαστόν Μπράουν είπε στον κόμη και την κόμισσα του Γουέσεξ ότι ήταν επιθυμία της χώρας του να «γίνει μια μέρα δημοκρατία» κατά τη διάρκεια μιας βασιλικής περιοδείας τον Απρίλιο.

O Βασιλιάς Κάρολος με τη γενική γραμματέα της Κοινοπολιτείας, Πατρίσια Σκότλαντ
O Βασιλιάς Κάρολος με τη γενική γραμματέα της Κοινοπολιτείας, Πατρίσια Σκότλαντ/ Φωτογραφία AP

Ο Κάρολος συνάντησε επίσης τη γενική γραμματέα της Κοινοπολιτείας, Πατρίσια Σκότλαντ προτού παραστεί στη δεξίωση στη βασιλική κατοικία σήμερα το απόγευμα.

Η Κοινοπολιτεία είναι μια εθελοντική ένωση 56 ανεξάρτητων και ισότιμων χωρών που συνεργάζονται για την επιδίωξη κοινών στόχων που προάγουν την ανάπτυξη, τη δημοκρατία και την ειρήνη, σύμφωνα με την ένωση. Η κοινοπολιτεία είναι προϊόν της διάλυσης της βρετανικής αυτοκρατορίας.

Οι καλεσμένοι περιελάμβαναν τον Υπουργό Εξωτερικών Τζέιμις Κλέβερλι και τους Ύπατους Αρμοστές της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, τις Μπαχάμες, Μπελίζ, Καναδά, Γρενάδα, Νέα Ζηλανδία, Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, Αγία Λουκία και Άγιο Βικέντιο και Γρεναδίνες καθώς και ο Επίτιμος Πρόξενος του Τουβαλού και ο Επίτιμος Πρόξενος Επίτροπος για την Αυστραλία.

Φωτογραφία AP
Φωτογραφία AP

Ο Κάρολος ανακηρύχθηκε νωρίτερα βασιλιάς της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, ενώ συνεχίζεται η πομπή που μεταφέρει το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ στο Εδιμβούργο.

Νωρίτερα σήμερα, ένας συγκινημένος Κάρολος υποδέχτηκε χιλιάδες κόσμου καθώς έφτασε στη βασιλική του κατοικία, όπου συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Κοινοπολιτείας


Πηγή