Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τσίπρας: Το καθεστώς Μητσοτάκη θα πέσει από τους αγώνες της νέας γενιάς

Με επίθεση στο «καθεστώς Μητσοτάκη», όπως ανέφερε, ξεκίνησε την ομιλία του στο φεστιβάλ Σπούτνικ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι «αυτό το καθεστώς που συνθλίβει τα όνειρα και το αύριο της νέας γενιάς, μπορεί να πέσει και θα πέσει από τις νέες και τους νέους της χώρας μας».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι τα βήματα για δημοκρατία, ελευθερία, πλουραλισμό που έγιναν στη μεταπολίτευση αμφισβητούνται «από μια κυβέρνηση που γνωρίζοντας ότι οι πολιτικές της εξυπηρετούν τους λίγους και φέρνουν σε απόγνωση τους πολλούς, έσπευσε να οικοδομήσει ένα καθεστώς. Που δεν απειλεί τους πολιτικούς της αντιπάλους. Απειλεί ευθέως την ίδια τη δημοκρατία. Και έχει ως στόχο τον έλεγχο της ενημέρωσης. Τη διασπάθιση του δημόσιου πλούτου. Τον έλεγχο των πολιτικών της αντιπάλων. Τον εκφοβισμό και τις διώξεις των ενοχλητικών δημοσιογράφων. Την καταστολή των κοινωνικών αγώνων και ιδιαίτερα των αγώνων της νεολαίας. Η αθλιότητα των μεθόδων που χρησιμοποιούν για να επιβάλουν αυτό το καθεστώς, δεν θα έπρεπε να μας παραξενεύει. Γιατί συμβαδίζει απόλυτα με την αθλιότητα της πολιτικής τους. Ή για να το πω διαφορετικά, όσο πιο άθλιες πολιτικές επιχειρούν να επιβάλουν τόσο αθλιότερες γίνονται και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν».

Συνεχίζοντας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «η σταθερότητα της αισχροκέρδειας που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης στην κρατικοδίαιτη, διαπλεκόμενη και παρασιτική ελίτ, δεν εξασφαλίζεται ούτε με τη δημοκρατία ούτε με τη διαφάνεια. Γι’ αυτό λοιπόν ακολουθούν αυτές τις άθλιες μεθόδους. Γι’ αυτό έστησε το καθεστώς του ο κος Μητσοτάκης. Γι’ αυτό έστησε και το παρακράτος του. Για να εδραιώσει τη θέση του στην εξουσία. Και να εξασφαλίσει τα κέρδη των λίγων και εκλεκτών που τον στηρίξανε να εκλεγεί, ως αντίδωρο για να συνεχίζουν να τον στηρίζουν».


Πηγή