Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ο Μπάιντεν ρίχνει το γάντι στον Τραμπ: «Θα μου έδινε κίνητρο αν έθετε υποψηφιότητα το 2024» | ΚΟΣΜΟΣ

Το γάντι στον Ντόναλντ Τραμπ έριξε ο Τζο Μπάιντεν, αναφορικά με τις εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ.

«Αυτό θα αύξανε τις πιθανότητες να θέσω υποψηφιότητα». Με αυτή τη χαρακτηριστική δήλωση, ο Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε χθες ότι εάν ο Ντόναλντ Τραμπ διεκδικούσε εκ νέου την προεδρία το 2024, θα έβρισκε απέναντί του τον ίδιο, ακόμη πιο αποφασιστικό και θα του έδινε έξτρα κίνητρο!

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος, 79 ετών, εκφράστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News που μεταδόθηκε χθες Τετάρτη το βράδυ.

Ερωτηθείς εάν θα θέσει υποψηφιότητα για να επανεκλεγεί στο αξίωμα, ο κ. Μπάιντεν απάντησε ξεκάθαρα «ναι».

«Όμως ακούστε. Είμαι κάποιος που σέβεται πολύ τη μοίρα (…). Αν έχω τότε την υγεία που έχω τώρα, αν είμαι καλά, τότε θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα».

Επική αντίδραση Μπάιντεν στο ερώτημα για τον Τραμπ

Κι αν χρειαστεί να αντιμετωπίσει ξανά τον Ντόναλντ Τραμπ, 75 ετών;

«Προσπαθείτε να με βάλετε σε πειρασμό», απάντησε με χαμόγελο ο βετεράνος της αμερικανικής πολιτικής.

«Ασφαλώς, γιατί να μην είμαι υποψήφιος εάν είναι υποψήφιος ο Ντόναλντ Τραμπ; Αυτό θα αύξανε τις πιθανότητες να θέσω υποψηφιότητα», ξεκαθάρισε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να διατείνεται, χωρίς να παρουσιάζει καμία απόδειξη γι’ αυτό, ότι στις προεδρικές εκλογές του 2020, στις οποίες αναμετρήθηκε με τον κ. Μπάιντεν, έγινε «νοθεία» και ότι του «έκλεψαν» τη νίκη.

ΗΠΑ: Ουρές στα εξεταστικά κέντρα -Προμήθεια 500.000 δωρεάν τεστ θα ανακοινώσει ο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 6 Ιανουαρίου -Την επέτειο της εισβολής στο Καπιτώλιο

Ο θυελλώδης Ρεπουμπλικάνος, οπαδοί του οποίου επιτέθηκαν στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου για να εμποδίσουν την επικύρωση της νίκης του αντιπάλου του, έχει αφήσει να εννοηθεί τους τελευταίους μήνες πως εξετάζει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει δεύτερη θητεία.

Ο κ. Μπάιντεν, η μεγάλη ηλικία του οποίου είχε τροφοδοτήσει σεναριολογία σχετικά με τις προθέσεις του ενόψει των εκλογών του 2024, είχε ήδη κάνει σαφές πως η πρόθεσή του είναι να διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Ενώ η αντιπρόεδρος του Κάμαλα Χάρις αρχικά θεωρείτο περίπου φυσική κληρονόμος του, στην Ουάσινγκτον οργιάζουν οι φήμες για τη σχέση της με τον ένοικο του Λευκού Οίκου και το πολιτικό της μέλλον.

Η κυρία Χάρις, 57 ετών, μοιάζει να δυσκολεύεται να βρει τη θέση της στον Λευκό Οίκο, όπου της έχουν ανατεθεί δύσκολες και λεπτές αποστολές, ιδίως να χειριστεί το ζήτημα της πρόσβασης των εθνικών και φυλετικών μειονοτήτων στην εκλογική διαδικασία και αυτό της μεταναστευτικής κρίσης στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.


Πηγή