Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ο νέος διαδραστικός χάρτης των δωρεάν rapid test: Όλα τα σημεία εξέτασης με ένα «κλικ» [χάρτης] | ΕΛΛΑΔΑ

Το νέο χάρτη με τα σημεία όπου διενεργούνται δωρεάν rapid test δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, προχώρησαν σε διεύρυνση του Δικτύου Σταθερών Σημείων Δειγματοληψίας προς ανίχνευση του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Κορωνοϊός: Πού γίνονται δωρεάν rapid test σήμερα Τετάρτη -Τα 157 σημεία

Τα σταθερά σημεία σε όλη την επικράτεια είναι πλέον 357.

Σε αυτά τα σημεία μπορούν να υποβάλλονται δωρεάν σε ταχύ τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του ιού SARS-CoV-2 (rapid test) όλοι οι πολίτες αδιακρίτως, έχοντας μαζί τους κάποιο ταυτοποιητικό έγγραφο (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο) και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ τους. Σε περίπτωση κατά την οποία προσέλθουν πολίτες τρίτων χωρών, απαραίτητη είναι η προσκόμιση του Passenger Location Form (PLF).

Η βεβαίωση του αποτελέσματος θα αποκτάται μετά από είσοδο στην εφαρμογή gov.gr, κάνοντας χρήση των κωδικών TAXIsnet και eudcc.gov.gr κάνοντας χρήση του PLF για πολίτες τρίτων χωρών.

Ο νέος χάρτης των δωρεάν rapid test

Τα σημεία αυτά μπορείτε να τα βρείτε αναζητώντας το αρχείο για καθημερινές ή Σάββατα και Κυριακές σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Δείτε το νέο χάρτη με τα Σημεία Επιβεβαιωμένου Ελέγχου:

*εξαιρούνται στην απεικόνιση τα σημεία δειγματοληψίας του Ελληνικού Στρατού

Παράλληλα ο ΕΟΔΥ θα συνεχίζει να ανακοινώνει σε καθημερινή βάση τα σημεία με τις έκτακτες μαζικές δειγματοληψίες που μπορείτε να δείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο.


Πηγή