Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Ο πιο παράξενος επιθεωρητής κατασκευών του κόσμου βρίσκεται στην Ισλανδία

Ο πιο παράξενος επιθεωρητής κατασκευών του κόσμου βρίσκεται στην Ισλανδία

Η Ισλανδία είναι μια χώρα μαγική, λες και όλα δουλεύουν σε άλλους ρυθμούς και χρόνους.

Πώς αλλιώς να εξηγήσεις πως έχει ακόμα κρατικό ελεγκτή που επιθεωρεί κάθε σκάψιμο, κάθε κατασκευή, ώστε να διασφαλιστεί το γεγονός ότι δεν θα διαταραχθούν τα… ξωτικά!

Μία από αυτούς τους ειδικούς είναι και η Ragnhildur Jónsdóttir, υπεύθυνη του πάρκου ξωτικών έξω από το Ρέικιαβικ, που ξέρει καλά πού μένουν τα ξωτικά ή ποιες περιοχές προτιμούν.

Κι ενώ παραδέχονται όλοι αυτοί πως δεν μπορούν οι περισσότεροι άνθρωποι να δουν ή να συνομιλήσουν με τα ξωτικά, μια μικρή ελίτ έχει αυτή την ικανότητα να βλέπει τους «κρυμμένους ανθρώπους».

Η Ragnhildur δεν είναι η μόνη Ισλανδή που πιστεύει στα ξωτικά, καθώς σε έρευνά της το 1998 η εφημερίδα «Dagblaðið Vísir» βρήκε πως το 54,4% των πολιτών θεωρούν πως τα ξωτικά υπάρχουν. Και δεν θέλουν εννοείται να διαταράσσουν τον τρόπο ζωής τους. Αντίστοιχη έρευνα του 1997 από το Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας έστειλε τον αριθμό στο 62%.

Πολλοί ντόπιοι χτίζουν εξάλλου μικρά σπιτάκια στις αυλές τους για τα ξωτικά ή βάζουν προειδοποιητικές πινακίδες για να ξέρει ο κόσμος πού ακριβώς ζούνε. Χαρακτηριστικό εδώ είναι το περιστατικό που σημειώθηκε το 2014, όταν ο νέος αυτοκινητόδρομος που θα περνούσε από προάστιο του Ρέικιαβικ σταμάτησε μαγικά, καθώς ο ειδικός έκρινε πως ο δρόμος θα κατέστρεφε μια εκκλησία των ξωτικών. Έναν μεγάλο βράχο 70 τόνων, για τα άπιστα μάτια των ανθρώπων δηλαδή, που μεταφέρθηκε τελικά σε άλλο σημείο, μετά και τις διαδηλώσεις του κόσμου.

Οι Ισλανδοί αποδίδουν τις περισσότερες φυσικές καταστροφές ή τα ατυχήματα στα κατεργάρικα ξωτικά, όπως την έκρηξη σε ορυχείο το 2011. Τα ξωτικά είχαν ενοχληθεί από το νέο τούνελ που σκαβόταν μυστικά, καθώς κανείς δεν μερίμνησε να καλέσει τον ειδικό επιθεωρητή.

Μόνο όταν σέβονται οι άνθρωποι τα εδάφη και την ηρεμία των ξωτικών προοδεύουν και ζουν χωρίς προβλήματα. Και έχουν τότε τα ξωτικά στο πλευρό τους, σαν μικροσκοπικούς φύλακες-αγγέλους.


Πηγή