Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Ο Πλακιωτάκης απαντά στον εμπρηστικό Τσελίκ: Η Ελλάδα σώζει χιλιάδες ζωές στο Αιγαίο

Την αντίδραση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, προκάλεσε η προκλητική δήλωση του Ομέρ Τσελίκ.

Με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, ο κ. Πλακιωτάκης σε δήλωση του τονίζει τα εξής:

«Ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος ΑΚΡ γνωρίζει καλά ότι η πραγματικότητα είναι ακριβώς αντίθετη από αυτά που δηλώνει. Η Ελλάδα σώζει χιλιάδες ζωές στο Αιγαίο. Ζωές που θέτουν σε κίνδυνο τα κυκλώματα διακινητών που η Τουρκία αφήνει να δρουν ανενόχλητα».

Νέες ακρότητες Τσελίκ: Αν η Ελλάδα απαγόρευε στον Δένδια να μιλάει για έξι μήνες, θα μειωνόταν η ένταση

Τσελίκ κατά Μητσοτάκη: «Απειλεί τη Γαλάζια Πατρίδα»

Οι προκλητικές δηλώσεις του Τσελίκ που έφεραν την απάντηση Πλακιωτάκη

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο εκπρόσωπος Τύπου του AKP, Ομέρ Τσελίκ, προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις τόσο κατά της Ελλάδας όσο και κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτή τη φορά, όμως, ξεπέρασε κάθε όριο, επιτιθέμενος προσωπικά στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

«Ο βασικότερος λόγος της κρίσης μεταξύ των δύο χωρών είναι οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας. Εκείνος είναι που κάνει όλες τις προκλήσεις και παραβιάζει τον νόμο. Αν η Ελλάδα απαγόρευε στον Δένδια να μιλάει για έξι μήνες, θα βοηθούσε να μειωθεί η ένταση, θα ήταν ωφέλιμο και για την Ελλάδα. Αν υπάρχουν αυτοί που σκέφτονται το μέλλον της ελληνικής πολιτικής, το πρώτο μέτρο που πρέπει να λάβουν είναι να κάνουν τον Δένδια να μιλάει λιγότερο», είπε ο Τσελίκ.

Ο Τσελίκ είπε ακόμα ότι οι ΗΠΑ αποθηκεύουν όπλα στις βάσεις τους στην Ελλάδα και πως η Αθήνα χρησιμοποιεί τη στήριξη των συμμάχων για να απειλήσει και να παρενοχλήσει την Τουρκία.

«Όσοι δίνουν αυτή τη στήριξη στην Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσουν την απαραίτητη στάση απέναντι και στην Τουρκία. Λαμβάνοντας υπόψη την κρατική πολιτική της Ελλάδας, μια τέτοια αλόγιστη υποστήριξη των όπλων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δεν θα έχει θετικά αποτελέσματα ούτε για το ΝΑΤΟ ούτε για την ειρήνη στην περιοχή. Βλέπουμε ότι αυτοί που έδωσαν αυτά τα όπλα και δημιούργησαν αυτές τις βάσεις δεν προειδοποίησαν την Ελλάδα για το νόμο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν.

Τσελίκ: Γιατί δεν μιλάτε όταν μια χώρα-μέλος της ΕΕ σκοτώνει γυναίκες και παιδιά;

Ο Τσελίκ συνέχισε τις εμπρηστικές και παραπλανητικές δηλώσεις, λέγοντας: «Η Ελλάδα έχει στήσει ένα τέτοιο ψέμα. Μιλάει για πίστη στις συνθήκες της Ευρώπης και ανοίγει αυτά τα ζητήματα. Προχωρά όμως κάθε είδους ανεύθυνη συμπεριφορά σε Αιγαίο και Μεσόγειο» ανέφερε, και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Μπροστά στα μάτια της ΕΕ, η Ελλάδα σκοτώνει ανθρώπους, μετανάστες, γυναίκες, παιδιά στο Αιγαίο. Θα μπορούσε να υπάρξει χειρότερη εικόνα από αυτή; Πού θα μιλήσετε για συνείδηση και για νόμο; Όταν παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός ατόμου εκτός ΕΕ… Γιατί δεν μιλάτε όταν μια χώρα-μέλος της ΕΕ σκοτώνει γυναίκες και παιδιά; Είναι ξεκάθαρο ότι η ΕΕ συγχωρεί αυτή τη σφαγή».

Τσελίκ: Αυξάνουμε τα όπλα και τη στρατιωτική υποστήριξη στη Βόρεια Κύπρο

Ο Τσελίκ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Κύπρου, χαρακτηρίζοντας «ανευθυνότητα» από την πλευρά των ΗΠΑ το γεγονός ότι θα άρουν το εμπάργκο όπλων για ένα χρόνο.

«Ποιο είναι το νόημα όλων αυτών; Υιοθετείτε και πάλι μια στάση που θα ενισχύσει την πλευρά του επιτιθέμενου στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και θα οδηγήσει σε περισσότερες παράνομες ενέργειες. Τίποτα δεν θα συμβεί στην Τουρκία. Αυξάνουμε περαιτέρω τα όπλα και τη στρατιωτική υποστήριξη στη Βόρεια Κύπρο» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, και κατέληξε:

«Αυτή η εικόνα που θα προκύψει δεν θα εξυπηρετήσει ούτε το ΝΑΤΟ ούτε την περιφερειακή ειρήνη. Το μήνυμα που πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα είναι να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Θα ήθελα να δηλώσω ότι το έργο των συμμάχων μας σε αυτό το θέμα είναι εξαιρετικά κοντόφθαλμο, παρόλο που υποστηρίζουν πως θέλουν να ενισχύσουν τις περιφερειακές τους βάσεις ενάντια στη Ρωσία».


Πηγή