Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Ο Πολάκης «γκρέμισε» τις γέφυρες ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ -Ποιοι λένε πως η τακτική Κασσελάκη πλέον κοστίζει

Η βαριά σκιά του Παύλου Πολάκη πάνω από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έκοψε σε λιγότερο από ένα 24ωρο τις γέφυρες που έχτισε με κόπο και αρκετές υποχωρήσεις ο Στέφανος Κασσελάκης με το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές και τα Τέμπη. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να μην είχε απαντήσει επίσημα στο Δίκτυο της Άννας Διαμαντοπούλου για το αν θα παραστεί στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη ωστόσο ο Ευάγγελος Αποστολάκης που θα τον συνόδευε στην εκδήλωση είχε ήδη απαντήσει θετικά. 

Η θέση στην πρώτη σειρά ήταν κενή με το όνομα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο μόλις κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο κ. Κασσελάκης ίσως και να έδινε το παρόν,το θέμα άρχισε να παίρνει διαστάσεις ακαριαία στα δημοσιογραφικά γραφεία και στην Κουμουνδούρου. 

Με το γραφείο Τύπου να διαψεύδει ασθμαίνοντας την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη ο Παύλος Πολάκης έσπευσε να παρέμβει με αρκετή νευρικότητα. 

«ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΛΕΜΕ!!! (Στην εκδήλωση για τον άνθρωπο που έκανε νόμο κίνησης της Ελληνικής κοινωνίας τη μίζα και το μαύρο χρήμα!!!)

Κόψτε τα fake news!!!» έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook. 

ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ: Τίτλοι τέλους στο «ειδύλλιο» πριν καν ξεκινήσει -Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις

Το ΚΚΕ πρόλαβε Ανδρουλάκη και Κασσελάκη -Κατέθεσε πρόταση για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη

Δάκτυλος Πολάκη 

Με ρητορική Πολάκη ο Στέφανος Κασσελάκης επιστράτευσε τη γνωστή τακτική των πρωινάδικων και με μια τυχαία… συνάντηση με τηλεοπτικό συνεργείο επιχείρησε σε στυλ που θύμισε σε πολλούς τον κ. Πολάκη επι υπουργίας του όταν τον κυνηγούσαν τα τηλεοπτικά συνεργεία στην Αριστοτέλους, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την απουσία του από την εκδήλωση για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. 

«Τι δουλειά έχω εγώ με όλους εκείνους που έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού. Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών; Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν» είπε σε απευθείας μετάδοση ο κ. Κασσελάκης για να χαθεί βιαστικά στις σκάλες του μετρό. 

«Επαναλαμβάνοντας τον χυδαίο λαϊκισμό κατά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύει ότι μέντοράς του είναι ο κ. Πολάκης», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβήνας βάζοντας πολύ γρήγορα ταφόπλακα στην πρώτη προσπάθεια κορυφής να υπάρξει κοινός βηματισμός των προοδευτικών δυνάμεων.

Η αλά Πολάκη δήλωση του κ. Κασσελάκη στις κάμερες για τον πρώην Πρωθυπουργό προκάλεσε και την παρέμβαση της κας Διαμαντοπούλου η οποία δεν χαρίστηκε στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ χρεώνοντάς του μια διπλή απογοήτευση και προς το Κέντρο και μέχρι τώρα όπως έγραψε και στην υπόθεση της αριστεράς.

Ενώ όπως είπε η παρουσία του στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη θα σηματοδοτουσε μια πολιτισμική ανατροπή «το ότι δεν ήρθε και έβρισε χυδαία την διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επι Σημίτη δημιουργεί αποστροφή στον κόσμο του κέντρου, αφού πριν έκανε το ίδιο με τον κόσμο της αριστεράς. Προσεχώς: ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ».

Ξεμένει από χώρο ο ΣΥΡΙΖΑ 

Η τακτική Πολάκη την οποία χρεώνουν εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Κασσελάκη έχει αρχίσει ωστόσο να κοστίζει και σε πολιτικό κεφάλαιο στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Μέρος της υπερ-αντίδρασης του κ. Κασσελάκη στο θέμα Σημίτη πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι είναι και η προσπάθεια απεγκλωβισμού από την παγίδα στην οποία έπεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνώντας να στηρίξει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής συμπεριλαμβάνοντας και την περίοδο της κυβέρνησης Τσίπρα. 

Ο Περισσός αξιοποιώντας το μπάχαλο στην κεντροαριστερά μπήκε σφήνα στις προοδευτικές δυνάμεις και κατέθεσε πρόταση για εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη. 

Μπορεί φαινομενικά να πρόλαβε τον κ. Ανδρουλάκη όμως η πρόκληση αφορά κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ που καλείται τώρα να επιβεβαιώσει πόσο εννοούσε τα προεκλογικά ανοίγματά του για συνεργασία στηρίζοντας την πρότασή του. 

Με τους χειρισμούς Κασσελάκη – Πολάκη ο ΣΥΡΙΖΑ παρατηρούν πολλοί βρέθηκε να συμπιέζεται και στην πράξη από το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ την ώρα που τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν τα δυο κόμματα να έχουν πλησιάσει την αξιωματική αντιπολίτευση η μεν Χαριλάου Τρικούπη στα όρια του στατιστικού λάθους και το δεν ΚΚΕ να έχει ήδη αγγίξει το διψήφιο ποσοστό. 

Η νέα ηγεσία στην Κουμουνδούρου ενώ ξεκίνησε με το φιλόδοξο στόχο να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει φτάσει να εκτοπίζεται ακόμη και από το χώρο που μέχρι και τις εθνικές εκλογές καταλάμβανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τώρα είναι εκείνος  που βλέπει να δημιουργείται κρίσιμος πολιτικός χώρος για ένα νέο κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς.


Πηγή