Κυριακή , 4 Οκτώβριος 2026

Ο σεισμός ξύπνησε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο

Σεισμός που σημειώθηκε δύο λεπτά μετά τις έξι το πρωί της Κυριακής 31 Δεκεμβρίου, ανησύχησε τους κατοίκους της Αττικής, της Στερεάς αλλά και των βόρειων ακτών της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τους σεισμογράφους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού τοποθετείται τελικά 82 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και 35 χιλιόμετρα βόρειο – βορειοδυτικά της Κορίνθου, με ένταση 4,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος είναι μικρότερο των 10 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η δόνηση ήταν έντασης 4,8 βαθμών.

Του σεισμού, ο οποίος έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής, ακολούθησαν μετασεισμοί έντασης 2 έως 2,6 της κλίμακας Ρίχτερ.

localStorage.clear();


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Σαφές μήνυμα Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Δεν δεχόμαστε να δανειστούμε τους δικούς μας θησαυρούς

Μήνυμα στη Βρετανία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος …

Daily-News.GR