Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη νεκρή 25χρονη εργαζόμενη σε φούρνο στη Θεσσαλονίκη

Την οδύνη του για το εργατικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή 25χρονης εργαζόμενης σε αρτοποιείο στον δήμο Αμπελοκήπων χθες το βράδυ εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Ο τραγικός θάνατος της γυναίκας και μάλιστα εν ώρα εργασίας αποδεικνύει με τρόπο δραματικό την επιτακτική ανάγκη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στους χώρους δουλειάς, τόσο από τους εργοδότες όσο και από την Πολιτεία» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Για το λόγο αυτό πιστεύουμε στο σημαντικό ρόλο της πρόληψης και προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα.

Να ενταθούν και να γίνουν πιο τακτικοί οι έλεγχοι, να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις –πρόστιμα ακόμη και αφαίρεση αδειών και κλείσιμο- για τις επιχειρήσεις, οι οποίες δεν παίρνουν τα προβλεπόμενα από το νόμο απαραίτητα μέτρα για προστασία των εργαζόμενων και δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τεχνικών επιθεωρητών. Η τήρηση των κανόνων ασφαλείας είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης γυναίκας και ζητά την πλήρη εξέταση και διαλεύκανση του τραγικού συμβάντος.

localStorage.clear();


Πηγή