Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ο Τσίπρας συγκαλεί το ΚΥΣΕΑ για την τουρκική προκλητικότητα

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο θα βρεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεδρίαση που αναμένεται να ξεκινήσει στις 17.30, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα έχει ως θέμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την αξιολόγηση της κατάστασης και το συντονισμό των ενεργειών, σε συνέχεια των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το Σάββατο, διπλωματικές πηγές στην Αθήνα έδωσαν αυστηρή απάντηση στην προκλητική ανακοίνωση της Τουρκίας που απέρριπτε την Κοινή Διακήρυξη της Συνόδου των 7 χωρών του Νότου της Ε.Ε (MED 7) (Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία).

«Η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας δείχνει και τη σημασία της δήλωσης των Med7, τόσο αναφορικά με τα δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ, όσο και εις ότι αφορά την πολιτική της Ελλάδας στα Βαλκάνια», ανέφεραν διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

«Η Τουρκία απομονώνεται και όσο στριμώχνεται γίνεται απρόβλεπτη», τόνισαν χαρακτηριστικά. Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως η Ελλάδα δεν είναι μόνη της και βρίσκεται σε διαρκή συντονισμό με τους συμμάχους της.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή