Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πάνω από 7.000 θάνατοι στον πόλεμο της Υεμένης

Στον 20ο μήνα του μπήκε ο πόλεμος στην Υεμένη και το αίμα δεν σταματά να ρέει. Όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ο πόλεμος έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσοτέρων από 7.000 ανθρώπων και τον τραυματισμό σχεδόν 37.000, ενώ 21 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη από ιατρική βοήθεια, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Στις 25 Οκτωβρίου περισσότεροι από 7.070 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και 36.818 τραυματιστεί, σύμφωνα με νέο απολογισμό που καταρτίστηκε από τη βάση δεδομένων του ΠΟΥ. Στη σύρραξη στην Υεμένη εμπλέκεται ο κυβερνητικός στρατός με τους σιίτες αντάρτες Χούτι που ελέγχουν μεγάλες περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανάμεσά τους και την πρωτεύουσα Σαναά.

Οι συγκρούσεις εντάθηκαν μετά την εμπλοκή του υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμού στις 26 Μαρτίου 2015, ο οποίος προσπαθεί να απωθήσει τους σιίτες αντάρτες. Οι διεθνείς οργανώσεις ανησυχούν πλέον για τον κίνδυνο να υπάρξει λιμός στη χώρα, αλλά και για την εμφάνιση χολέρας σε κάποιες περιοχές.

Σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε από τη Σαναά, ο ΠΟΥ επεσήμανε ότι περισσότερα από τα μισά ιατρικά κέντρα της Υεμένης έχουν κλείσει ή λειτουργούν εν μέρει. Παράλληλα παρατηρούνται ελλείψεις φαρμάκων σε περισσότερες από το 40% των περιοχών της χώρας, σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού.


Πηγή