Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πάρος: Οι γονείς ζητούν να μείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω του επερχόμενου χιονιά | ΕΛΛΑΔΑ

Να μείνουν κλειστά τα σχολεία στην Πάρο, με απόφαση του δημάρχου, ζητούν με ανακοίνωσή τους οι γονείς του νησιού.

Οπως εξηγεί το ΔΣ της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων, με τα κρούσματα να έχουν αυξηθεί, τα παράθυρα στις τάξεις να μην είναι δυνατόν να ανοίξουν εν όψει του ψύχους που θα κυριαρχήσει στη χώρα τις επόμενες ώρες, αλλά και με πολλά από τα καλοριφέρ να μην λειτουργούν, δεν είναι δυνατόν να μείνουν ανοικτές οι σχολικές μονάδες.

Η ανακοίνωση του ΔΣ της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου

«Το επόμενο διάστημα και σύμφωνα πάντα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες, αναμένεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας. Όπως γίνεται αντιληπτό, παιδιά και εκπαιδευτικοί, παράγουν εκπαιδευτικό έργο κάτω από ήδη βεβαρημένες συνθήκες.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του Υπουργείου, τα παράθυρα πρέπει να παραμένουν ανοιχτά λόγω του κορωνοϊού. Κάποια καλοριφέρ στα σχολεία δε λειτουργούν απολύτως σωστά ενώ σε άλλες περιπτώσεις, στάζουν τα κουφώματα κατά τη διάρκεια της βροχής.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, σε τέτοιες συνθήκες, να γίνει σωστά το μάθημα. Είναι επιτακτική ανάγκη να προστατευτούν και να προφυλαχτούν τα μέλη των εκπαιδευτικών κοινοτήτων.

Προτείνουμε στο δήμαρχο και στην πολιτική προστασία του Δήμου Πάρου, ως καθ’ ύλην αρμόδιοι να πάρουν άμεσα απόφαση, να κλείσουν τα σχολεία, τουλάχιστον για τις ημέρες που θα παρουσιαστούν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Γνωρίζουμε ότι τηλεδιάσκεψη μέσω webex δε μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτή την περίοδο όμως τα προηγούμενα χρόνια, παρόμοιες αποφάσεις έχουν ληφθεί, με μοναδική συνέπεια να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά.

Επαναλαμβάνουμε και τονίζουμε ότι προέχει η υγεία των μελών των εκπαιδευτικών κοινοτήτων της Πάρου.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου».


Πηγή