Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πίστη στο Ισλαμικό Κράτος δηλώνει ο δράστης της επίθεσης στην Παναγία των Παρισίων

Ένα βίντεο στο οποίο ο δράστης της χθεσινής επίθεσης στην Παναγία των Παρισίων δηλώνει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος βρέθηκε στη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα που διέμενε στο Σερζί, έγινε γνωστό σήμερα από μια πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Ο 40χρονος δράστης, που τραυματίστηκε από τα πυρά της αστυνομίας, και ο οποίος είχε στην κατοχή του μια ταυτότητα στο όνομα Φαρίντ Ι. τέθηκε σήμερα το πρωί υπό κράτηση στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Ο δράστης φώναξε «για τη Συρία» την ώρα που χτυπούσε τον αστυνομικό και δήλωσε ότι είναι «στρατιώτης του χαλιφάτου», αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο μεταξύ ο καθηγητής Αρνό Μερσιέ που παρακολουθούσε τη διδακτορική διατριβή του 40χρονου δήλωσε ότι ο φοιτητής είχε ένα προφίλ εντελώς αντίθετο από αυτό ενός τζιχαντιστή και ότι υπερασπιζόταν «τις αξίες της δημοκρατίας».

Ο Φαρίντ Ι. είχε λάβει πτυχίο δημοσιογραφίας από το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης το 2008 και ήταν δημοσιογράφος σε σουηδικό ραδιοφωνικό σταθμό. Κάποιες φορές βιοποριζόταν κάνοντας «μεταφράσεις από τα σουηδικά στα αραβικά», δήλωσε ο Ανρό Μερσιέ.

Επίσης είχε εργαστεί «στην εφημερίδα El Watan, μια αλγερινή εφημερίδα, που δεν είναι ισλαμιστική», πρόσθεσε.

localStorage.clear();


Πηγή