Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Ρήγας: Καθαρή λύση για το χρέος, που θα το καθιστά βιώσιμο

Την πεποίθηση ότι τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους θεσμούς που ψηφίστηκαν από τη Βουλή θα ισχύουν και θα έχουν ανταπόκριση «εφόσον υπάρξει το σύνολο των μέτρων και συμφωνηθούν τα πάντα και για το χρέος», εξέφρασε μα ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Πάνος Ρήγας.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε επίσης ότι μέχρι τη Σύνοδο του Eurogroup θα πρέπει να ολοκληρωθεί η συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει και τη λύση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει άλλη καθυστέρηση. Θεωρώ ότι έχουν όλοι υποχρέωση αυτή τη στιγμή να τελειώσουν με αυτή την ιστορία, δεν υπάρχει κανένας λόγος και έχω κάνει και πολλές φορές το ρητορικό ερώτημα: Θέλουν να ολοκληρωθεί η προσπάθεια αυτή, η οικονομία της χώρας να μπει σε κίνηση, να υπάρχει ανάπτυξη;» παρατήρησε ο κ. Ρήγας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Και στη συνέχεια τόνισε: «Είναι πρώτη φορά που η χώρα βρίσκεται σε αυτό το στάδιο, με όλα τα στοιχεία της οικονομίας θετικά, με μεγάλες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια και τα στρώματα τα οποία είχαν βιώσει άσχημη κατάσταση την προηγούμενη περίοδο».

Σε ό,τι αφορά τα συμπεράσματα, στα οποία κατέληξε χθες στη συνεδρίασή της η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ρήγας σημείωσε: «Επιβεβαιώθηκε η πολιτική γραμμή, την οποία έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση […] Καθαρή λύση είναι να ξεκαθαρίσει και το ΔΝΤ, αν θα είναι στο πρόγραμμα, αν θα συνεχίσει… Δεν μπορεί να προεξοφλεί τη μετάθεση των αποφάσεων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους […] Η Ελλάδα έχει τηρήσει πλήρως τα συμφωνηθέντα, πρέπει να το κάνουν και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, αυτό συνιστά καθαρή λύση για το χρέος, που θα το καθιστά βιώσιμο».

Ερωτηθείς, εάν μελετώνται άλλα πιθανά σενάρια για μετά το Eurogroup ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε: «Υπάρχει ένα σενάριο το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί και αυτή είναι η προσπάθεια την οποία κάνουμε».

Κληθείς να σχολιάσει την επιρροή, που ασκεί στις διαπραγματεύσεις ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Ρήγας αντέτεινε ότι «είναι και άλλοι θεσμικοί παράγοντες, υπάρχουν και άλλες φωνές, υπάρχει το μέτωπο του Νότου, το οποίο έχει απαντήσει σε αυτές τις ακραίες στάσεις και πολιτικές λιτότητας και δημοσιονομικών περιορισμών».

«Έχουμε συμβάλει σε αυτή τη μετατόπιση της σκέψης και πολιτικής και της αγωνίας που πρέπει να διακατέχει όλους για το μέλλον την Ευρώπης και πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει αυτή η λογική» πρόσθεσε.

Επισήμανε επίσης την ευθύνη της αντιπολίτευσης στην προσπάθεια για ολοκλήρωση της συμφωνίας, αναφέροντας ως αρνητικό παράδειγμα ότι «πανηγύριζαν ότι έχουμε ύφεση και αποδείχθηκε με τα στοιχεία πια της ΕΛΣΤΑΤ ότι έχουμε μεγέθυνση της οικονομίας στο επόμενο διάστημα».

«Καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες να στηρίξουν αυτή την εθνική προσπάθεια για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους. Δεν υπάρχει διαφορετικά προοπτική, εάν η χώρα μας δεν ολοκληρώσει αυτή την προσπάθεια μέχρι το 2018 και ας μη γελιούνται με τις προτάσεις που κάνουν και τη στάση που κρατάει η ΝΔ, ας μη παραπλανάται ο ελληνικός λαός», υπογράμμισε ο κ. Ρήγας.

localStorage.clear();


Πηγή