Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Παιδιά-μικροί ήρωες που γίνονται δότες μυελού των οστών για τους γονείς τους

Η 8χρονη Xiao Huixuan από την Κίνα ήταν πανευτυχής που κατάφερε σε λιγότερο από δύο μήνες να βάλει πέντε κιλά. Στόχος της ήταν να φτάσει στο απαιτούμενο όριο για να μπει στο χειρουργείο και να γίνει δότρια μυελού των οστών για την άρρωστη μητέρα της.

Η μικρή Xiao το έριξε… στο φαΐ μόλις έμαθε πως είναι η μόνη συμβατή δότρια για τη μητέρα της Ba Lili, που διαγνώστηκε με λευχαιμία το 2015.

Και μόλις έγινε 30 κιλά, πριν περίπου μια εβδομάδα, έγινε η λήψη μυελού των οστών στο νοσοκομείο του Πεκίνου. Λόγω της ηλικίας της, σύμφωνα με το Asia One, δεν μπορούσε να της γίνει αναισθησία.

Τώρα περιμένει με ανυπομονησία τα αποτελέσματα των εξετάσεων γιατί οι γιατροί φοβούνται πως, παρά τη συμβατότητα, ίσως να μην μπορεί να γίνει δότρια.

Η Xiao λέει πως η λήψη ήταν επώδυνη. «Προσπάθησα όσο περισσότερο μπορώ να μην κλάψω γιατί η μαμά μου θα στεναχωριόταν αν με άκουγε να κλαίω». Η Ba το κατάλαβε βέβαια. «Όταν η κόρη μου βγήκε από το δωμάτιο ήταν ιδρωμένη από την προσπάθειά της να αντέξει. Μου είπε πως δεν πόνεσε…» περιγράφει.

«Μια φορά της είπα να είναι αισιόδοξη για τη ζωή ακόμα κι αν κάτι πάει στραβά στη διάρκεια του χειρουργείου μου. Εκείνη με αγκάλιασε και με ενθάρρυνε να είμαι γενναία» πρόσθεσε για τη θαρραλέα της κόρη. «Πολλές φορές μου κάνει μασάζ για να απαλύνει τον πόνο μου. Συχνά μου λέει σ’ αγαπώ για να με κάνει να νιώσω καλά».

«Θα αντέξω κάθε πόνο εφόσον η μαμά μου μπορεί να επιβιώσει. Αγαπώ τη μαμά μου, πρέπει να τη σώσω» λέει με τρομακτική ωριμότητα η 8χρονη.

Και δεν είναι η μόνη. Είναι κι άλλα παιδιά που αγωνιούν και… τρώνε, προσπαθώντας να φτάσουν το βάρος που πρέπει για να μπορέσουν να γίνουν δότες και να σώσουν τους γονείς τους.

jadytadat2 jadytadat5 jadytadat4 jadytadat1


Πηγή