Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πανικός σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο JFK: Επιασε φωτιά laptop επιβάτη και εκκενώθηκε

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εκκένωσαν αεροσκάφος της JetBlue στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης λόγω φωτιάς στο laptop ενός επιβάτη το βράδυ του Σαββάτου (24/12).

Αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας (FAA), της JetBlue και της Λιμενικής Αρχής της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϋ δήλωσαν ότι το αεροσκάφος τροχοδρομούσε προς μια πύλη στον τερματικό σταθμό 5, όταν μια μπαταρία λιθίου στο φορητό υπολογιστή ενός επιβάτη έπιασε φωτιά, σύμφωνα με τη New York Daily News.

Η φωτιά κατασβέστηκε γρήγορα από το πλήρωμα της πτήσης 662 της JetBlue από το Μπρίτζταουν των Μπαρμπάντος. To πλήρωμα και οι διασώστες απομάκρυναν 67 άτομα από το αεροσκάφος Airbus A320 χρησιμοποιώντας ένα σύστημα ολίσθησης έκτακτης ανάγκης. Άλλοι 60 επιβάτες βγήκαν κανονικά από το αεροπλάνο, δήλωσε η Λιμενική Αρχή.

Επτά επιβάτες τραυματίστηκαν από τη φωτιά στο αεροσκάφος

Επτά επιβάτες υπέστησαν μικροτραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένης της εισπνοής καπνού και μώλωπες στους αγκώνες, δήλωσε η Λιμενική Αρχή.

«Η ασφάλεια είναι πάντα η νούμερο ένα προτεραιότητά μας και διερευνούμε αυτό το περιστατικό σε συντονισμό με την FAA και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB)», ανέφερε η JetBlue σε δήλωσή της στην Daily News.


Πηγή