Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Παπαδημούλης: Δεν δικαιολογείται η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης

«Είναι αδιανόητο να εξαιρείται η Ελλάδα από το ευρωπαϊκό κεκτημένο της εφαρμογής των συλλογικών διαπραγματεύσεων», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «οι Έλληνες πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι πολίτες της ΕΕ και όχι ως δεύτερης κατηγορίας».

«Αφού ομολογείτε ότι έχει γίνει πρόοδος κ. Μπαλτς», είπε αναφερόμενος σε προηγούμενο ομιλητή, «δεν δικαιολογείται η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης». Επί του θέματος αυτού σημείωσε ότι έχουν κλείσει τα 77 από τα 80 προαπαιτούμενα και το ένα από τα τρία υπολειπόμενα είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους του Συμβουλίου και της Επιτροπής, έθεσε το ερώτημα ποια είναι η θέση τους έναντι του ΔΝΤ το οποίο ζητάει να μην εφαρμοστεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο, που σημαίνει άρνηση της τήρησης της νομιμότητας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μάλιστα προσέθεσε ότι μ’ αυτή τη στάση «κάνετε κακό όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στην ευρωζώνη, καθώς δυναμώνετε τη λαϊκίστικη άκρα δεξιά».

Κλείνοντας, είπε ότι είναι αδιανόητο να ζητάτε στο πλαίσιο εμπορικής συμφωνίας με το Μπαγκλαντές να τηρούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και να το αρνείστε αυτό στους Έλληνες.


Πηγή