Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Παπαδημούλης: Δύο νέα θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία

Η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch με τη θετική πορεία του τραπεζικού συστήματος, καθώς και το γεγονός ότι «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διορθώνει προς τα πάνω θεαματικά τις απαισιόδοξες προβλέψεις του», αποτελούν για την οικονομία της χώρας «δύο νέα θετικά σήματα», όπως τόνισε με ραδιοφωνικές του δηλώσεις.

Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι «το ΔΝΤ έρχεται να συμφωνήσει με τις προβλέψεις που έχει εδώ και χρόνια και η ελληνική κυβέρνηση και η Κομισιόν». Για να τονίσει χαρακτηριστικά: «Κάλιο αργά παρά ποτέ».

Επιπλέον, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξέφρασε την άποψη ότι όταν «και το παραδοσιακά απαισιόδοξο ΔΝΤ καταγράφει αισιόδοξες προοπτικές, αυτό είναι κόλαφος για την καταστροφολογία της Νέας Δημοκρατίας, που έχει κολλήσει η βελόνα του Κυριάκου Μητσότακη στο ότι καταστρεφόμαστε επειδή κυβερνάει ο Τσίπρας».

«Η αναβάθμιση των μακροπρόθεσμων προοπτικών των τραπεζών από την Fitch είναι επίσης ένα πλήγμα στο σορτάρισμα διάφορων golden boys στο Λονδίνο εναντίον του τραπεζικού συστήματος του ελληνικού που είναι χρηματιστηριακό φαινόμενο και όχι ένα τραπεζικό πρόβλημα» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

localStorage.clear();


Πηγή