Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Παπαδημούλης: Η εμμονή της ΝΔ στη ρετρό «βαρουφακιάδα», δείχνει αντιπολιτευτική πενία

Επίθεση στη ΝΔ εξαπολύει, μέσω Twitter, ο επικεφαλής της ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σχετικά με τη στάση του κόμματος μετά τις αποκαλύψεις για το παράλληλο σύστημα πληρωμών του Γιάννη Βαρουφάκη.

«Η εμμονή της ΝΔ στη ρετρό “βαρουφακιάδα”, την ώρα που ενισχύεται η δυναμική ανάκαμψης της οικονομίας μας, δείχνει αντιπολιτευτική πενία…” γράφει στο tweet του ο κ. Παπαδημούλης.

Η αντιπολίτευση εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι ήταν γνώστης και υποστηρικτής του σχεδίου Βαρουφάκη. Η ΝΔ κατέθεσε ερώτηση προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ερωτώντας μεταξύ άλλων «αν έγινε παρουσίαση από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, του σχεδίου για “παράλληλο σύστημα πληρωμών”, σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου ή άλλου συλλογικού κυβερνητικού οργάνου».

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι μερικούς μήνες πριν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βαρουφάκης είχε ήδη στο μυαλό του ένα σχέδιο για παράλληλο νόμισμα και σύστημα πληρωμών που θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία τη στιγμή που θα έκλειναν οι τράπεζες και η Ελλάδα πιθανόν να βρισκόταν εκτός ευρώ.

Το σχέδιό του για το σύστημα παράλληλων πληρωμών, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο κ. Βαρουφάκης, είχε παρουσιαστεί στο σπίτι του κ. Τσίπρα στην Κυψέλη, τον Νοέμβριο του 2014, ενώ παρόντες ήταν και ο κ. Ν. Παππάς, νυν υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης.

localStorage.clear();


Πηγή