Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Παπακώστα: Οτιδήποτε έχει να κάνει με τα οικονομικά, πρέπει να απεικονίζεται στον προϋπολογισμό

Απάντηση στη δήλωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας «περί ισχυρής χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και τον νοσοκομείων», έδωσε, με ανακοίνωσή της, η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα.

Η τέως υφυπουργός Υγείας ανέφερε πως «οτιδήποτε έχει να κάνει με τα οικονομικά, πρέπει να απεικονίζεται στον προϋπολογισμό ή στην αναμόρφωσή του. Το ίδιο ισχύει για τα νομικά πρόσωπα του υπουργείου Υγείας και συνεπώς και για τον ΕΟΠΥΥ. Σε ό,τι αφορά στην υπερβολή περί “ισχυρής χρηματοδότησης”, αυτή οφείλεται στην αύξηση της εισφοράς για την υγειονομική περίθαλψη που έφτασε στο 6% και παρακρατείται ακόμη και από τις κύριες συντάξεις ατόμων με αναπηρία».

Τέλος όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η κ. Παπακώστα, στην ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι «πρέπει να διασφαλιστεί, πως η εισφορά αυτή θα καλύψει αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες του ΕΟΠΥΥ, καθώς, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, η κρατική επιχορήγηση του Οργανισμού το 2017 μειώνεται κατά 38,1%. Διαφορετικά, η αύξηση της εισφοράς για την υγειονομική περίθαλψη δεν θα έχει τις ευεργετικές συνέπειες που επικαλείται η κυβέρνηση».


Πηγή