Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Παππάς: Ανήθικο είναι να παίρνεις από τους φτωχούς και να τα δίνεις στους πλούσιους

Για «καινούργια πραγματικότητα με την οποία θα πορευθούμε» έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, στη σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ μετά τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο υπουργός Επικρατείας στη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση έκανε λόγο για μία «πρωτοφανώς κρυστάλλινη διαδικασία με απολύτως αυστηρά κριτήρια» ενώ τόνισε ότι «οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές και για τις κυβερνήσεις αλλά κρίνονται».

«Οι νυν καναλάρχες είναι καναλάρχες λόγω της πετυχημένης αεροπειρατείας. Οι νέοι καναλάρχες είναι καναλάρχες επειδή πορεύθηκαν με τους κανόνες που όρισε η Πολιτεία» συνέχισε ο Νίκος Παππάς.

Αναφερόμενος στο Συμβούλιο της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για τα κανάλια τόνισε πως το «ΣτΕ είχε κρίνει αντισυνταγματικό το κλείσιμο της ΕΡΤ».

Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε επίσης πως «η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω, βάζει τέρμα στην ανομία του τηλεοπτικού πεδίου» λέγοντας πως έρχεται καινούργια ρύθμιση στη Βουλή τη Δευτέρα. «Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις» τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο υπουργός Επικρατείας.

«Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα είναι ότι εάν κάποιος νομίζει ότι η απόφαση θα μας κάνει να σκεφτούμε όπως οι προηγούμενοι και να υπογράψει ότι όσοι λειτουργείτε θα συνεχίσετε να λειτουργείτε να το ξεχάσουν». Όσον αφορά στα σενάρια για παραίτησή του ο Υπουργός Επικρατείας απαντάει:

«Στην υπουργική θέση βρίσκομαι γιατί η ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε στις εκλογές και απολαμβάνω την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού. Οι εκκλήσεις για παραιτήσεις δεν  έχουν θέση αυτή τη στιγμή και δεν τους αφορά. Εμείς θα κάναμε το μεγαλύτερο λάθος εάν σε αυτή τη στιγμή καθόμασταν στα αυγά μας. Το πιο εύκολο είναι να πούμε όσοι λειτουργείτε συνεχίζετε να λειτουργείτε» είπε χαρακτηριστικά.

«Όλοι θα κριθούμε από τις πολιτικές μας αποφάσεις» σημείωσε ο κ. Παππάς για να πει στη συνέχεια πως «οι δικαστές κλήθηκαν να αποφασίσουν υπό το βάρος των τηλεοπτικών πιέσεων».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ, ο υπουργός απέρριψε τα περί ανηθικότητας, λέγοντας ότι «ανήθικο είναι να παίρνεις από τους φτωχούς και να τα δίνεις στους πλούσιους».

«Ο διαγωνισμός θα γίνει από το ΕΣΡ και ελπίζουμε να γίνει γρήγορα» τόνισε ο κ. Παππάς για να πει πως «η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση νομικά ώστε να αποφασίσει για τον αριθμό των καναλιών».

Όπως είπε, «περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση και δεν είμαστε νομικά σε θέση να περιορίσουμε τον αριθμό των αδειών».

«Τελειώσαμε το κλειστό club καναλαρχών» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Τα βέλη του στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε στη συνέχεια ο Νίκος Παππάς κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για πολιτική σκοπιμότητα: «Είναι προφανής πλέον η πολιτική σκοπιμότητα της Νέας Δημοκρατίας. Με τον διαγωνισμό μας το Δημόσιο είχε εισπράξει 90 εκατ. ευρώ που τώρα πρέπει να επιστραφούν. Είναι υπόλογοι όσοι υπονόμευσαν τον διαγωνισμό. Η ΝΔ είναι βαρύτατα εκτεθειμένη».

«Έπαιξε τα ρέστα της η ΝΔ, επικοινωνιακά και όχι μόνο, για να μπλοκάρει τις άδειες. Είναι βαρύτατα εκτεθειμένη για την απραξία 27 ετών» είπε ο κ. Παππάς. Ο υπουργός Επικρατείας, αφού επανέλαβε ότι «από Δευτέρα έρχεται νέα ρύθμιση», τόνισε με έμφαση ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να νομιμοποιήσουμε το νομικό κενό που δημιουργήθηκε».

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στην ΕΡΤ επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρχει ηρεμία στον τρόπο λειτουργίας της. «Η ΕΡΤ απέδειξε ότι μπορεί να είναι εκεί σε όλα τα μεγάλα γεγονότα, είναι αναντικατάστατος ο ρόλος της. Είναι αναγκαία η αύξηση του βαθμού ελευθερίας της» είπε.


Πηγή