Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Παππάς: Η απόφαση του Eurogroup αφήνει σε όλους ξεκάθαρα συμπεράσματα

Η απόφαση του Eurogroup αφήνει σε όλους ξεκάθαρα συμπεράσματα, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ1, ενώ απαντώντας στις κατηγορίες της ΝΔ για τα αποτελέσματα του Eurogroup, σημείωσε ότι τώρα, έχουμε για πρώτη φορά απόφαση που συγκεκριμενοποιεί μέτρα για το χρέος, ιδρύει αναπτυξιακή τράπεζα, ενώ αυτά τα βήματα θα αποτελούν πλέον και ευρωπαϊκό κεκτημένο.

«Για πρώτη φορά μπαίνει ρήτρα ανάπτυξης και αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει με τη ΝΔ γιατί κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τις πολιτικές της, με τα προγράμματά της» , υπογράμμισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Μιλώντας για το χρέος είπε ότι η ρήτρα ανάπτυξης η οποία περιελήφθηκε στην απόφαση του Eurogroup, καθιστά τους εταίρους μας συμμέτοχους, καθώς θα έχουν και οι ίδιοι συμφέρον εάν αναπτυχθεί η χώρα. Έχουν και αυτοί κάθε κίνητρο για να περάσει η Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά, και αυτό αποτυπώνεται και στην απόφαση του Eurogroup, προσέθεσε ο Ν. Παππάς.

Για την τελευταία παράγραφο της απόφασης του Eurogroup και τη χρησιμοποίηση των πλεονασμάτων για έξοδο στις αγορές, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ μίλησε για τον διαρκή στόχο της κυβέρνησης, ο οποίος είναι η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι όλα τα βήματα από εδώ και πέρα πρέπει να είναι προσεκτικά και συγκεκριμένα. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να περάσουμε στην κανονικότητα, τόνισε.

Η Ευρώπη παίρνει πια επάνω της κάποιες ευθύνες, συνέχισε ο Ν. Παππάς, αναφερόμενος και στις θέσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, λέγοντας ότι είναι επικεφαλής ενός Οργανισμού ο οποίος έχει πέσει έξω αρκετές φορές. Υπάρχει ένας καθαρός διάδρομος, συμπλήρωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, ωστόσο μια έξοδος στις αγορές πρέπει να γίνει με προσοχή. «Η έξοδος στις αγορές είναι ένα εργαλείο, δεν είναι ο τελικός σκοπός», υπογράμμισε, «δεν χρειάζεται προχειρότητα όπως έγινε και στο παρελθόν.

localStorage.clear();


Πηγή