Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Παππάς: Πήγα στη Βενεζουέλα για αγορά αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ

Για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων έκανε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, τη στάση της Νέας Δημοκρατίας μετά το δημοσίευμα περί ταξιδιού του ιδίου με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου στη Βενεζουέλα.

«Νομίζω ότι πρόκειται για μία προσπάθεια της Ν.Δ. να δημιουργήσει εντυπώσεις» ανέφερε ο κ. Παππάς, μιλώντας στον Real FM.

Ο υπουργός Επικρατείας παραδέχθηκε ότι το ταξίδι έχει γίνει, επισημαίνοντας όμως ότι υπήρχε και άλλη συνοδεία από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν έχει προκύψει τίποτα. Τότε, υπήρχε μία διερεύνηση αν θα μπορούσε ο τότε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί τη χώρα και διερεύνηση άλλων δυνατοτήτων σε σχέση με αγορά προϊόντων αγροτικών από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό».

«Καταλαβαίνει ο κόσμος ότι δεν είναι τυχαία ούτε η δημοσίευση αυτή η συγκεκριμένη, ούτε τυχαία η στοχοποίηση του προσώπου μου από την αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι, νομίζω μία αποτυχημένη προσπάθεια αλλαγής της κουβέντας. Σήμερα είναι η ημέρα διάσκεψης των προέδρων και προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ και όποιος αφήνει τέτοιου τύπου υπονοούμενα καλά θα κάνει να απολογηθεί και να εξηγήσει γιατί τρέχαν οι βουλευτές της ΝΔ πανικόβλητοι προς την έξοδο όταν η κυβέρνηση μας έφερε τη ρύθμιση που απαγορεύει τη συμμετοχή σε οποιουδήποτε τύπου εταιρείας του εξωτερικού των πολιτικών προσώπων» ανέφερε.

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της αναφέρεται σε «ομολογία Παππά για πολύχρονη σχέση συνεργασίας με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers»

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Υπό το βάρος των σημερινών αποκαλύψεων, ο κ. Παππάς λύνει επιτέλους την ένοχη σιωπή του.

Από εκεί που επί μία εβδομάδα δεν απαντούσε στο ερώτημα για το αν συναντήθηκε στις 10 Οκτωβρίου με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου, σήμερα παραδέχθηκε ότι, όχι μόνο γνωρίζονται, αλλά και ότι τον Αύγουστο του 2013, βρέθηκαν μαζί στη Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο.

Και αυτό για να προετοιμάσουν ενδεχόμενη επίσκεψη του “συντρόφου” Τσίπρα στη Βενεζουέλα, προκειμένου η Ελλάδα να προμηθευτεί προϊόντα από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας!

Ομολόγησε, δηλαδή, ότι έχει πολύχρονη σχέση συνεργασίας με τον κ. Αρτεμίου.

Ο κ. Παππάς οφείλει να πει στον ελληνικό λαό όλη την αλήθεια για την πραγματική σχέση του με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers».


Πηγή