Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Παραμυθένια ομορφιά στο πράσινο διαμάντι της Αρμενίας

Με παραδοσιακή αρμενική αρχιτεκτονική, καταπράσινα δάση και θεραπευτικές πηγές, το πράσινο διαμάντι της Αρμενίας βρίσκεται στη επαρχία Ταβούς. Η εντυπωσιακή λουτρόπολη Ντιλιζάν προσελκύει πλήθος κόσμου που αναζητά την ηρεμία και την επαφή με τη φύση.

Εδώ βρίσκεται και το Εθνικό Πάρκο της Αρμενίας και οι φυσιολάτρες μπορούν να κάνουν ποδήλατο και πεζοπορία μέσα στα καταπράσινα δασωμένα βουνά.

Η μικρή Ελβετία της χώρας, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι ενδείκνυται για βόλτες στην παλιά πόλη, με τα γραφικά στενά και τα παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια. Στην οδό Σαραμπεγιάν ο επισκέπτης θα κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο με εργαστήρια τεχνιτών της εποχής, γκαλερί και ένα μουσείο.

Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά θέρετρα της Αρμενίας και γενέθλια πόλη πολλών σημαντικών καλλιτεχνών της χώρας.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μοναστήρι Χαγκαρτσίν του 13ου αιώνα που βρίσκεται σε μια ονειρική τοποθεσία, φωλιασμένο μέσα στο δάσος. Φιλοξενεί μερικές από τις πιο εντυπωσιακές σταυρόπετρες του κόσμου, τα χατσκάρ.

Πρόκειται για μνημεία εξωτερικού χώρου χαραγμένα σε πέτρα, που στο κέντρο τους δεσπόζει πάντα ένας σταυρός σκαλισμένος με ιδιαίτερα πολύπλοκα σχέδια. Αποτελούν μία από τις πιο χαρακτηριστικές εκφράσεις της αρμενικής τέχνης.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Ντιλιζάν / Αρμενία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ντραμ Αρμενίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 570 Ντραμ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες και 40 λεπτά από την Αθήνα και 2 ώρες και 30 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη για Ιερεβάν. Από εκεί φτάνετε στο Ντιλιζάν οδικώς σε 1 ώρα και 34 λεπτά.

sgpokp
Οι σταυρόπετρες (χατσκάρ) στο μοναστήρι Χαγκαρτσίν

ΝΤΙΛΙΖΑΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΤΙΛΙΖΑΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΤΙΛΙΖΑΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΤΙΛΙΖΑΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΤΙΛΙΖΑΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΤΙΛΙΖΑΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΤΙΛΙΖΑΝ ΑΡΜΕΝΙΑ

ΝΤΙΛΙΖΑΝ ΑΡΜΕΝΙΑ

localStorage.clear();


Πηγή