Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Συνταγματικό χρέος της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποδεχθεί άμεσα το αίτημα Ράμμου

Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης και εναντίον του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής λόγω της απόρριψης του αιτήματος του προέδρου της ΑΔΑΕ, να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να την ενημερώσει σχετικά με τους ελέγχους που έχει κάνει.

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρει ότι «ο χαρακτηρισμός από τον πρόεδρο της Βουλής ως ”αυτόκλητου καλεσμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας” του προέδρου της ΑΔΑΕ, όπως και η όλη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας έναντι της Ανεξάρτητης Αρχής, συνιστούν μέγιστη θεσμική απρέπεια».

«Tο αίτημα Ράμμου αποτελεί άσκηση αρμοδιότητας με βάση το Σύνταγμα»

Υποστηρίζει ότι το αίτημα του κ. Ράμμου αποτελεί άσκηση αρμοδιότητας με βάση το Σύνταγμα και κατά το άρθρο 8 παρ. 6 του νόμου 5002/2022. Επισημαίνει περαιτέρω ότι «είναι άκρως εντυπωσιακό ότι την ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής αρνούνται όσοι με πάθος υποστήριζαν μια παράνομη κυβερνητική ενημέρωση ”στο αυτί” του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, τον περασμένο Αύγουστο».

Νέα επιστολή Ράμμου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: «Το αίτημά μου δεν δεσμεύει τη Βουλή»

ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνία Τσίπρα – Τασούλα για την κλήση Ράμμου στην επιτροπή της Βουλής

Υπογραμμίζει δε ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας insidestory.gr η ΑΠΔΠΧ φέρεται να έχει πιστοποιήσει την παγίδευση 20 προσώπων με το λογισμικό Predator και έτσι υποστηρίζει ότι «είναι συνταγματικό χρέος της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποδεχθεί άμεσα το αίτημα του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής». Καταλήγει με την επισήμανση πώς σε διαφορετική περίπτωση η κυβέρνηση θα φέρει βαριά ευθύνη απέναντι στο κράτος δικαίου και τους δημοκρατικούς θεσμούς.


Πηγή